Nieuwsbericht

Tessa van Schagen: goud en Rio-limiet

Vorige week zaterdag werd ze winnares van de Gouden Spike met een prachtig persoonlijk record op de 200 meter van 23.59 sec. Goed voor de limiet voor de Europese kampioenschappen, binnenkort in Amsterdam. Maar het was niet genoeg voor de Leidse Tessa van Schagen, die zondag in Amsterdam excelleerde op die 200 meter. Ze werd niet alleen nationaal kampioene op die afstand, maar pakte tevens de limiet voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. De Leidse gaat dus, samen met onder anderen de in Amsterdam ontbrekende Dafne Schippers, dus naar Brazilië.

In het Olympisch Stadion liep Tessa van Schaik (Leiden Atletiek) een schitterende tijd van 22.86. Dat was vierhonderdste onder de limiet voor Rio. In Leiden zat ze een week eerder nog vierhonderdste boven die eis van het NOC.

Uitslagen van Leiden Atletiek-deelnemers aan het NK.

VROUWEN

200 meter
Series / heat 2
1.Tessa van Schagen 24.47
Halve finales / heat 2
1.Tessa van Schagen 23.71
Finale
1.Tessa van Schagen 22.86

100 meter horden
Series / heat 1
4.Franka Blok 14.51

Kogelslingeren
8. Marije Efdee 48.20 m.

MANNEN

200 meter
Series / heat 7
5.Jamiro Elabeidi 22.78

5000 meter
6.Noah Schutte 14:22.49
7.Flores Weverling 14:24.40

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.