Nieuwsbericht

Zilver voor Tessa van Schagen

Nauwelijks een week na het winnen van de Gouden Spike met haar EK-limiet van 22.94 op de 200 meter, is Tessa van Schagen van Leiden Atletiek ook de Leidse ‘Grand Dame’ tijdens de nationale kampioenschappen in het Olympisch Stadion van Amsterdam.

Vrijdag won ze zilver op de 100 meter. Ze liep een tijd van 11.53, hetgeen een nieuw clubrecord betekende. Net niet voldoende dus voor de nationale titel. Die ging in 11.44 naar Naomi Sedney. Vedette Dafne Schippers doet niet mee aan de NK.

Tessa van Schagen was heel gemakkelijk door de series en de halve finales gekomen. Beide races sloot ze winnend af.
De andere deelnemers van Leiden Atletiek kwamen niet in de buurt van medailles.

De verdere Leidse uitslagen zijn:

VROUWEN

1500 meter - series
13.Tess Wegman 5.09.09

Hinkstapspringen - kwalificatie
11.Lucinde Wiersema 10.92 m.

Discuswerpen - kwalificatie
Fleur van der Put 38.04 m.

Kogelslingeren - kwalificatie
7.Marije Efdee 47.70 m.

3000 meter steeple chase
5.Suzanne van Wijck 11:00.33

MANNEN

100 meter - serie 5
4.Jamiro Elabeidi 10.97
halve finale / heat 3
5.Jamiro Elabeidi 10.93

400 meter - serie 3
4.Nick van Schagen 50.31

Discuswerpen kwalificatie, groep B
6.Martijn van Basten Batenburg 40.58 m.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.