Nieuwsbericht

Vacature functionaris tafeltennis

De gemeente Leiden heeft de tafeltennissport een combinatiefunctionaris toegekend. De subsidie die hiervoor beschikbaar is gemaakt wordt voor 4 jaar afgegeven. Topsport Leiden zal fungeren als werkgever waarnaast er een stichting wordt opgericht die het programma inhoudelijk zal beoordelen. Er wordt zo snel mogelijk toegewerkt naar een erkend Regionaal TrainingsCentrum.

De combinatiefunctionaris betreft een baan van 20 uur per week, waarbij de uren worden verdeeld. Het grootste gedeelte wordt gewijd aan de ontwikkeling van topsport voor leerlingen van basisscholen en het Leonardo College. Daarnaast wordt minimaal 6 uur besteed voor het aanbieden van laagdrempelige tafeltennisclinics in de wijken en op de scholen in de regio Leiden, Duin en Bollenstreek, Teylingen en Rijnstreek.
Functieomschrijving
De functie bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft het opstellen van een topsportprogramma. Het programma vormt het technisch kader voor het RTC. Het programma wordt ingezet voor de topsporttalenten die deelnemen aan het programma op het Leonardo College. Wanneer de trainingen worden verzorgd, wordt in gezamenlijkheid bepaald.

Het tweede deel van de functie wordt gevormd door het verzorgen van clinics, voornamelijk op scholen. De doelgroep voor deze clinics zijn jongeren in de leeftijdscategorie 8 t/m 12 jaar. De clinics worden ingepland in overleg met de basisscholen. De combinatiefunctionaris geeft de clinics en bereidt ze zelfstandig voor.
Hiermee is de combinatiefunctionaris het gezicht van het tafeltennis op de scholen en in de wijk, zowel richting de contactpersonen op de scholen als bij de jongeren. Het doel van de clinics is het enthousiasmeren van kinderen voor de tafeltennissport.

Uit deze clinics en andere contacten met basisscholen worden talenten geselecteerd die kunnen meetrainen in de Tafeltennis School. Deze Tafeltennis School geldt als voorportaal voor het RTC en wordt eveneens geleid door de combinatiefunctionaris.

Functie-eisen
Een gedegen tafeltennisopleiding, bij voorkeur een sport gerelateerde HBO opleiding (HALO). Coachervaring op topsportniveau strekt tot aanbeveling. Affiniteit met kinderen is een pre. Ervaren in het aanspreken van kinderen op gedrag. Overwicht en coachende vaardigheden. Activiteiten enthousiast, stimulerend en verantwoord kunnen uitvoeren en begeleiden.

Zelfstandig kunnen werken, proactief, flexibel, en goed kunnen samenwerken met verschillende partijen. Goede communicatieve vaardigheden en snel en constructief kunnen overleggen. Praktische, planmatige en resultaatgerichte instelling.
De functie zal zo snel mogelijk starten per medio 2016, de aanstelling is in beginsel voor de periode van de toegekende subsidie (bijna 4 jaar) 1 april 2016 tot en met 31 december 2019.

Overige eisen:
• Beschikbaar tijdens de trainingsuren van het Leonardo College. Overige uren in overleg.
• Kandidaat beschikt over een VOG of is bereid deze aan te vragen.
Solliciteren
Geïnteresseerden kunnen zich middels een motivatiebrief en c.v. melden bij de topsportcoördinator Tjeerd Scheffer. U kunt de coördinator tevens benaderen voor vragen over de functie.

Tjeerd Scheffer
Topsportcoördinator
Stichting Topsport Leiden
E: scheffer@topsportleiden.nl
T: 071-5144461

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.