Nieuwsbericht

Ron van der Harst nieuwe trainer De Zijl

Ron van der Harst is de nieuwe trainer van De Zijl. De 58-jarige Hagenaar volgt Niels Joor op als oefenmeester van de Leidse waterpolo-eredivisionist.

Van der Harst boekte zijn grootste successen als trainer bij het Haagse HZ Zian (twee keer tweede van Nederland en bekerfinalist), de ploeg waar hij ook een flink deel van zijn carrière speelde. Verder kwam hij als speler onder meer uit voor Vivax uit Oegstgeest. 

Van der Harst: 'Afgelopen jaren ben ik met veel plezier nauw betrokken geweest bij de opstart van SG Waterpolo Den Haag. Toch kwam ik er achter dat ik het liefst gewoon langs de badrand sta. Toen Jacob Spijker mij belde hoefde ik daarom niet lang na te denken. De Zijl is een prachtige vereniging met een ploeg waar ontzettend veel potentie in zit. Ik heb er heel veel zin in.'

Jacob Spijker, voorzitter van de waterpolocommissie: 'Met Ron halen we een ervaren trainer binnen die in staat is het beste uit een team te halen. Dat heeft hij zeker in zijn jaren bij HZ Zian laten zien. Met de komst van Roeland Spijker en Ron gaan we een mooi seizoen tegemoet.'

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.