Nieuwsbericht

Seizoen voorbij voor De Zijl

Voor de waterpoloërs van De Zijl zit het seizoen erop. De knappe overwinning van vrijdag op Polar Bears (10-9) kon in de derde, beslissende wedstrijd in Ede geen vervolg worden gegeven. De Leidse ploeg verloor met 14-10 en dus ging de deur naar de halve finales in het slot. De ploeg van coach Niels Joor – en trouwens ook de op het hoogste niveau debuterende coach zelf – mag echter terugkijken op een prima seizoen.

Het gaat in de topsport vaak om momenten. Korte perioden, waarin beslist wordt over winst of verlies. In De Peppel in Ede zat voor De Zijl het venijn nu eens niet in de staart, maar in de kop. Het liep in het eerste kwart van de wedstrijd voor geen meter en Polar Bears profiteerde daarvan gretig en scoorde in de eerste acht minuten evenveel doelpunten: 8-2.

Je staat in zo’n geval voor een schier onmogelijke opgave om terug te komen in de wedstrijd. Eigenlijk moet dan in de tweede periode alles goed gaan, wat daarvoor niet lukte. De Zijl speelde na dat eerste kwart wel een stuk beter, zou zelfs meer scoren dan de thuisploeg, maar slaagde er niet in om dat grote verschil van zes doelpunten weg te werken.

Maar de Leidenaars toonden aan dat de knappe start van de competitie en de uiteindelijk vijfde plaats niet zó maar een feit werden. Er werden meer wedstrijden gewonnen dan verloren of gelijk gespeeld en daarmee deed De Zijl het beter dan de afgelopen jaren.

De overwinning en het gelijke spel tegen Polar Bears in de competitie en zeker de winst vrijdag in eigen bad hadden hoop gegeven op een verlenging van het seizoen, maar dat zat er na de eerste periode eigenlijk al niet meer in.

Polar Bears-De Zijl 14-10 (8-2, 2-3, 2-2 en 2-3).
Doelpunten De Zijl: Bart Turk 3, Sebastiaan Goed 3, Tim van der Meer, Daan Samsom, Thijs Versluis en Tom Nederend.

De VROUWEN VAN ZVL bereikten de halve finales wel. De eerste (thuis)wedstrijd tegen UZSC uit Utrecht wordt woensdag 30 april (19:45 uur) gespeeld in De Zijl. De return is op vrijdag 2 mei in Utrecht (20:00 uur) en de eventuele beslissende derde wedstrijd op zaterdag 3 mei. De tijd daarvan is nog niet bekend.