Nieuwsbericht

Weer Belgische coach ZZ Leiden

Paul Vervaeck wordt de nieuwe coach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 60-jarige Belgische coach heeft dinsdag zijn handtekening onder een eenjarig contract gezet. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is verheugd om een coach van het kaliber van Vervaeck naar Leiden te halen.

Voor Vervaeck (geboren 6 maart 1956) is de Nederlandse competitie niet nieuw. In de periode 2004 tot en met 2005 was hij anderhalf seizoen lang de coach van Cape Holland Den Helder. De Helderse ploeg trok zich in december 2005 vanwege financiële problemen terug uit de competitie.

De laatste club van Vervaeck, die sinds 2007 de leiding heeft over de Belgische onder-20 selectie, was Port of Antwerp Giants. In november 2015 kwam er een einde aan zijn dienstverband met de Antwerpse vereniging.

In 1987 was Vervaeck één seizoen assistent-coach bij Maes Pils Mechelen, waar Lucien van Kersschaever destijds de scepter zwaaide. In de periode 1990-1998 was hij coach van Duvel Willebroek dat hij van de tweede klasse weer terugbracht naar de hoogste klasse in België. Daarna was Vervaeck tot 2004 coach van Bree. In 2001 werd hij uitgeroepen tot Coach van het Jaar in België.

Na zijn terugkeer uit Nederland was Vervaeck één jaar coach bij de Belgische tweedeklasser Fleurus, het jaar daarop coach van het Luxemburgse Contern. Van 2009 tot en met 2012 was Vervaeck coach van Kangoeroes Boom. Na weer een jaar Fleurus haalde Port of Antwerp Giants hem in 2013 naar Antwerpen als opvolger van Eddy Casteels. Met de Antwerpse formatie haalde Vervaeck in 2014 de bekerfinale. Oostende bleek in de eindstrijd echter te sterk.

In samenspraak met Vervaeck gaat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich nu richten op het formeren van de selectie voor het aankomende seizoen. Thomas Koenis, Cashmere Wright en Jan Driessen hebben nog een doorlopend contract.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.