Nieuwsbericht

Worthy de Jong naar Frankrijk

Worthy de Jong ziet zijn wens in vervulling gaan. De 1.94 meter lange guard van Zorg en Zekerheid Leiden had zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur en tekende een contract bij het Franse Stade Olympique Maritime Boulonnais, voor het gemak: SOMB.

De ploeg uit Boulogne-sur-Mer komt uit in de achttien teams tellende Franse Pro B. Afgelopen seizoen eindigde SOMB op de twaalfde plaats. De Jong had nog een doorlopend contract bij Zorg en Zekerheid Leiden, maar mocht vertrekken indien een buitenlandse ploeg zich zou melden.

De 28-jarige De Jong werd in zijn zesde seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden uitgeroepen tot MVP van het reguliere seizoen. Hij was in 28 wedstrijden in het reguliere seizoen goed voor 17,2 punten, 6.6 rebounds, 2.8 steals en 3.5 assists. In de zes wedstrijden tellende play-off serie tegen Donar noteerde De Jong 15.8 punten, 6.5 rebounds, 3.2 steals en 2.7 assists.

Volgens general manager Olivier Bourgain van SOMB is De Jong precies de speler, die de club wilde hebben. ‘We zochten een twee, maar wel eentje met andere kwaliteiten dan Xavier Corosine (met ruim twaalf punten gemiddeld de best schietende guard van de ploeg, red). Niet per se een pure schutter dus, maar liever een speler met atletisch vermogen, die sterk aan de bal is en iets kan creëren. Ik denk dat Worthy de Jong dat is en dat hij en Corosine elkaar perfect aanvullen. De Jong is een speler met een band met het publiek en dat willen we graag.’ 

Worthy de Jong zal in Boulonge-sur-Mer niet direct in de Franse schijnwerpers staan. SOMB is een bescheiden club uit het rechter rijtje van de Franse tweede divisie. De thuishaven van de club, Salle Damrémont, lijkt op het eerste gezicht niet echt een vooruitgang voor De Jong. Met slechts een capaciteit van 1.700 toeschouwers is Damrémont zelfs kleiner dan de Vijf Meihal. Een alerte ZZ-fan bedacht al een nieuwe naam voor De Jongs nieuwe ‘huis’: La Kiosque (De Schuur)…

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.