Nieuwsbericht

ZVL-BAM ongeslagen kampioen

Eigenlijk zonder problemen visten de vrouwen van ZVL-BAM de tweede nationale titel op uit het water van zwembad De Zijl. Daar werd eerder de openingswedstrijd van de finaleserie tegen het Utrechtse UZSC gewonnen met 11-5, waarna ook de uitwedstrijd op zondag werd gewonnen. In Utrecht werd het 8-16. Dinsdag maakte de ploeg van Tim van der Meer het af voor eigen publiek. ZVL-BAM won met 9-5 en maakte daarmee de twee laatste wedstrijden in de best-of-five overbodig.

De opdracht om één van de drie nog geplande wedstrijden te winnen, was natuurlijk geen echt moeilijke opgave voor de beste ploeg van Nederland, die in de reguliere competitie én in de play-offs geen enkele wedstrijd verloor. Natuurlijk er was dit seizoen wat minder concurrentie, omdat sommige ploegen het moesten doen zonder hun internationals. Die waren vrij gemaakt om op Papendal te trainen voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Maar toch… Je moet het elke wedstrijd weer waarmaken en nonchalance of onderschatting van de tegenstander kan gevaarlijk zijn. De vrouwen van Tim van der Meer bleven week-in-week-uit scherp en lieten de rest van de teams zien, dat er maar één ploeg recht had op de prijzen. Dat was in het bekertoernooi het geval, dat voor de vijfde keer op rij winnend werd afgesloten en dat was nu dus ook in de competitie zol. Na 2013-14 gaat de belangrijkste beker van het seizoen weer de prijzenkast van ZVL-BAM in.

Hoewel het niet nodig was, leken er toch wat zenuwen door de aderen van de Leidse meiden te stromen. Er werd in de eerste helft veel gemist. Desondanks stond er een voorsprong van 4-2 op het scorebord bij de rust. Marianne de Groot (2), Iefke van Belkum en Brigitte Sleeking tekenden voor de productie. Direct na de hervatting werd aan alle twijfel een einde gemaakt. Eerst scoorde Rozanne Voorvelt en vervolgens knalde Marianne de Groot haar tweede strafworp van de avond binnen: 6-2.

Over en sluiten. UZSC stribbelde nog even tegen, maar hees de witte vlag, toen Malissa van Rijn en Iefke van Belkum de stand halverwege de tweede helft op 8-3 bepaalden. In het vierde kwart kon het feest al beginnen. UZSC won het kwart als troostprijsje met 1-2. Brigitte Sleeking maakte het laatste Leidse doelpunt. Eindstand: 9-5.

Winst dus ook in de laatste wedstrijd van het seizoen, dat op één gelijkspelletje na (in Barendrecht tegen ZPB) perfect was. Nou ja, dan is er tenminste naast titel en beker nog iets te ‘winnen’…

ZVL-BAM – UZSC 9-5 (2-1, 2-1, 4-1, 1-2).
Doelpunten ZVL-BAM: Marianne de Groot 3, Iefke van Belkum 2, Brigitte Sleeking 2, Rozanne Voorvelt 1 en Malissa van Rijn 1.

FOTO: RUUD WORMGOOR

BEELDEN VAN DE NOS EN INTERVIEW MET IEFKE VAN BELKUM

VERSLAG UIT LEIDSCH DAGBLAD