Nieuwsbericht

Overtuigende start ZVL-BAM in finale

ZVL-BAM is de play-offs om de landstitel goed begonnen. De eerste wedstrijd van de best-of-5 serie werd in het warme thuisbad De Zijl met 11-5 gewonnen. Het derde kwart was beslissend. De ploeg van coach Tim van der Meer won dat kwart met overtuigende cijfers: 7-0. Marianne de Groot (foto) werd over het hele duel topscorer met vier treffers.

De nummer één en twee uit de reguliere competitie hadden enige last van finalestress en kenden een zenuwachtig begin. Schoten waren onnauwkeurig.

Winnende coach Tim van der Meer: “We moesten er even inkomen. De eerste twee periodes ging het gelijk op. Halverwege was het 4-3. We speelden een ontzettend goed derde kwart. Ik denk dat ik mijn ploeg dit seizoen nog niet zo sterk heb zien spelen. De laatste acht minuten kon ik mijn basis wat sparen en de jeugd de wedstrijd uit laten spelen. Het is een best-of-5, dus gebruiken we de momenten dat we rust kunnen pakken.”

ZVL-BAM – UZSC: 11-5 (2-2, 2-1, 7-0, 0-2)
Doelpunten ZVL-BAM: Marianne de Groot 4, Rozanne Voorvelt 2, Malissa van Rijn 2, Brigitte Sleeking, Marloes Cabout, Iefke van Belkum.

BRON: WATERPOLO.NL

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.