Nieuwsbericht

Discustopper naar Gouden Spike

Met Robert Harting komt een van de grootste namen uit de mondiale atletiek naar Leiden. De 31-jarige discuswerper is drievoudig wereldkampioen en de huidige Europees en olympisch kampioen. In Londen won hij olympisch goud met een afstand van 68.27 meter. Een jaar later voegde hij daar in Moskou zijn derde wereldtitel aan toe met een worp van 69.11 meter. Op grote toernooien is de 31-jarige Duitser altijd op zijn best. En zodra hij weer een titel toevoegt aan zijn rijke palmares dan viert hij dat steevast door zijn shirt voor het oog van de camera's in stukken te scheuren. Het persoonlijk record van Harting staat op een indrukwekkende 70 meter en 31 centimeter.

Hartings grote doel dit jaar is het prolongeren van zijn olympische titel. In de voorbereiding op Rio kreeg de Berlijnse werper echter te kampen met blessures aan een knie en een borstspier. Hij stelt daardoor zijn rentree uit tot de Diamond League wedstrijd in Rome op 2 juni. In het plan om wedstrijdritme op te doen past deelname aan de Gouden Spike op 11 juni uitstekend. In Leiden ontmoet hij onder meer Erik Cadee die op zoek is naar de limiet voor Rio. Die staat voor Nederlandse werpers op exact 65 meter. Een andere sterke deelnemer in Leiden is de Zuid-Afrikaan Victor Hogan. Die wierp dit jaar al 67.62 meter. Dat is precies 40 cm verder dan het Gouden Spike record dat sinds 1989 op naam staan van Erik de Bruin.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.