Nieuwsbericht

De Zijl niet verder met Niels Joor

De waterpoloërs van De Zijl en trainer/coach Niels Joor gaan na een periode van drie jaar uit elkaar.

Onder leiding van de 43-jarige Joor is het gat naar de top van de eredivisie kleiner geworden. Hoogtepunt was de spectaculaire seizoenstart van negen zeges op rij - een clubrecord - in zijn eerste jaar als hoofdtrainer.

Jacob Spijker, voorzitter waterpolo commissie bij De Zijl: 'Na gesprekken met de spelersgroep werd duidelijk dat er na drie jaar behoefte is aan een frisse wind. We zijn heel blij met de inzet van Niels Joor voor de herenselectie en behouden hem graag als clubman voor de vereniging.'

Niels Joor: 'Ik heb de afgelopen drie seizoenen met veel passie en plezier langs de badrand gestaan en had dat graag een vervolg gegeven. Natuurlijk respecteer ik wel de keuze van de club.'

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.