Nieuwsbericht

ZVL-BAM naar finale

Zoals eigenlijk wel mocht worden verwacht heeft ZVL-BAM zich geplaatst voor de finale van de play-offs en mag het volgende week een gooi doen naar een nieuwe nationale titel. In 2013-14 werd de Leidse ploeg voor de eerste keer in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland.

ZVL-BAM haalde zaterdag de finale door ook de tweede wedstrijd tegen Polar Bears te winnen. Na de 14-8 zege in eigen bad van vrijdagavond, werd het in Ede 7-11. Tegenstander in de finale wordt het Utrechtse UZSC of GZC Donk uit Gouda. Die twee ploegen wonnen elk een keer in de halve finale en spelen zondag de derde, beslissende wedstrijd.

Vrijdagavond in De Zijl plantte ZVL-BAM alvast één been in de finale. Routinier Iefke van Belkum nam het overwegend jonge Leidse waterpoloteam met drie doelpunten op sleeptouw na een wat stroeve openingsfase (4-2). Marianne de Groot bepaalde de ruststand op 6-4 in het voordeel van ZVL-BAM.

Polar Bears vocht voor wat het waard was en kwam in de tweede helft op gelijke hoogte (6-6). Beslissend was de 10-6 van De Groot aan het begin van het slotkwart.

In het Edese zwembad De Peppel, de thuishaven van Polar Bears had de ploeg van Tim van der Meer zaterdag in de eerste helft nog een beetje last van de thuisploeg, die met de ruststand van 4-5 nog uitzicht had op een positief resultaat en wellicht een derde wedstrijd in Leiden. ZVL-BAM begon goed aan het duel en won de eerste periode met 0-2 door doelpunten van Marloes Cabout en Iefke van Belkum.

De tweede periode was voor Polar Bears, maar dankzij twee benutte 5-meterworpen van Marloes Cabout bleef ZVL-BAM in het spoor.

Het hele seizoen al bewees de Leidse ploeg iets extra’s te hebben in de tweede helft en vaak pas in het slotkwart, al het nodig was. Dat was het nu, want niemand had echt veel zin in een derde wedstrijd. Het gaatje werd langzaam maar zeker opgerekt en bij 5-10 stond vast dat ZVL-BAM zich kon gaan opmaken voor de finale van volgende week. Het werd uiteindelijk 7-11.

ZVL-BAM – Polar Bears 14-8 (3-2, 3-2, 3-2 en 5-2)
Doelpunten ZVL-BAM: Iefke van Belkum 4, Malissa van Rijn 4, Marianne de Groot 3, Marloes Cabout 2 en Rozanne Voorvelt 1.

Polar Bears – ZVL-BAM 7-11 (0-2, 4-3, 1-3, 2-4)
Doelpunten ZVL-BAM: Marloes Cabout 4, Iefke van Belkum 2, Malissa van Rijn 2, Marianne de Groot 2, Roline Schuijt.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.