Nieuwsbericht

De Zijl dwingt derde duel af

De waterpoloërs van De Zijl hebben in de eerste ronde van de play-offs een derde en beslissende wedstrijd afgedwongen tegen Polar Bears. Na de 13-6 nederlaag eerder deze week in Ede won de ploeg van Niels Joor nu in eigen bad met 10-9. Dat betekent dat er zondag weer in Ede wordt gespeeld.

De Zijl had het zwaar in de slotfase, maar verdedigde de 10-9 voorsprong met verve. Die 10-9 kwam overigens via een schitterend doelpunt van Omar Qachach.

Vanaf het begin was duidelijk dat er gebikkeld moest worden door beide ploegen. De Zijl en Polar Bears gaven elkaar geen duimbreed toe, maar het was toch de ploeg uit Ede, die steeds een kleine voorsprong had. Bij de rust was het 6-7, maar op dat moment was de thuisploeg al begonnen aan een sterke periode. Van 5-7 werd het via een 4-0 run in één ruk 9-7. Bart Turk zorgde bij 8-7 voor de eerste voorsprong van de Leidse ploeg.

Nog voor het einde van de derde periode kwam Polar Bears al weer iets dichterbij (9-8) en was het duidelijk dat het er heet aan zou toe gaan in de laatste periode. Het werd dan ook 9-9, maar het laatste woord was aan Omar Qachach. Polar Bears kreeg nog een man meer situatie, maar kon daarvan geen gebruik maken om minimaal een verlenging af te dwingen. Zondagmiddag om vijf uur moet het gebeuren in Ede.

De Zijl-Polar Bears 10-9 (2-3, 4-4, 3-1 en 1-1).
Doelpunten De Zijl: Bart Turk 3, Thijs Versluis 2, Tom Nederend 2, Omar Qachach 2, Tim van der Meer.

ZVL

De vrouwen van ZVL speelden ook in de tweede wedstrijd tegen De Ham een oefenpotje. Eerder werd het al 21-5 voor de dit seizoen ongeslagen Leidse ploeg en ook in Wormerveer was het team van coach Koen Plasmeijer veel en veel te sterk voor De Ham: 6-23.

De thuisploeg mocht heel even ‘meedoen’, maar nadat het eerste kwart was afgesloten op 4-5 gaf ZVL gas en volgde een waar bombardement op het Wormerveerse doel. Perioden van 1-6 en 0-8 maakten snel duidelijk dat het einde van het seizoen voor De Ham een feit was. Met 6-23 werd het verschil zelfs nog een doelpuntje groter dan in de eerste wedstrijd.

ZVL dus, zoals verwacht, in de halve finale.

De Ham-ZVL 6-23 (4-5, 1-6, 0-8 en 1-4).
Doelpunten ZVL: Vivian Sevenich 6, Maud Megens 5, Malissa van Rijn 3, Marianne de Groot 2, Britt van Dam 2, Brenda Hogenboom 2, Marloes Cabout, Brenda Weber en Ilse Koolhaas.
Op de foto van RUUD WORMGOOR: Omar Qachach maakte het beslissende doelpunt voor De Zijl.