Nieuwsbericht

Sportwethouder Frank de Wit weg

Wethouder Frank de Wit, onder andere verantwoordelijk voor sport, verlaat het Leidse college van burgemeester en wethouders. Na een periode van zes jaar in het openbaar bestuur start De Wit per 1 juni 2016 als voorzitter van het college van bestuur van het Scala College in Alphen aan den Rijn.

Wethouder De Wit: “Ik vond het eervol en betekenisvol om 6 jaar als wethouder in Leiden te mogen werken en ook als formateur mijn bijdrage te leveren aan dit college. Met elkaar hebben we in deze periode enorm veel besluiten genomen die ten goede komen aan de stad. Dat hebben we gedaan in een open bestuurscultuur waarin we met onze partners samenwerken aan een sterke stad. De keuze voor een andere baan geeft me een dubbel gevoel. Ik kijk ernaar uit om mijn onderwijservaring in te zetten als bestuursvoorzitter van het Scala College en ik kijk terug op een bijzondere periode in mijn loopbaan. Ik ben trots dat ik in deze periode onze geweldige stad Leiden mee mocht besturen. Het wethouderschap heb ik met veel gedrevenheid en hart voor de stad ingevuld. Ik bedank alle partners en inwoners enorm voor het vertrouwen en de samenwerking.”

Burgemeester Lenferink: “Het Leidse college van burgemeester en wethouders vormt een sterk team dat goede resultaten voor de stad heeft geboekt. Wethouder De Wit heeft hier een belangrijk aandeel in gehad en ik ervaar zijn vertrek dan ook als een verlies. Uiteraard is er begrip voor zijn keuze en wil ik hem veel succes toewensen met deze prachtige volgende stap.”

BRON: www.leiden.nl

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.