Nieuwsbericht

Goud voor Karolien Florijn

De zojuist 18 jaar geworden Karolien Florijn van roeivereniging Die Leythe schreef afgelopen weekend roeihistorie door als junior het nummer Senioren A-skiff te winnen. Een historisch prestatie. Niet eerder werd een junior nationaal kampioen in de SA skiff, de hoogste categorie.

Tijdens de time trials op vrijdagavond toonde Karolien gelijk haar klasse, door met 5 seconden verschil de beste tijd neer te zetten, ondanks hoge golven en harde wind tegen. Ook de halve finale won ze soeverein. Toen ze als laatste de 500 meterlijn passeerde leek ze in de finale kansloos tegen haar oudere en meer ervaren tegenstandsters.  Maar Karolien Florijn begon aan een genadeloze opmars. Op de 1000 meter lag ze derde en vlak voor de 1500 meter nam ze de koppositie over van Roos de Jong (Proteus) en Marleen Verburgh (Triton) en bouwde die uit naar een volle lengte.

Naast Karolien Florijn grepen nog vier roeiers van Die Leythe eremetaal. Gert-Jan van Doorn (17 jaar) behaalde een mooie derde plaats in een sterk veld van 60 deelnemers. De kersverse Isabel van Opzeeland (15 jaar) werd verrassend 3e bij de meisjes skiff 15/16. Leander Gall en Thijs Vromen behaalden brons in de Junioren 18 twee zonder stuurman.