Nieuwsbericht

Goud voor Karolien Florijn

De zojuist 18 jaar geworden Karolien Florijn van roeivereniging Die Leythe schreef afgelopen weekend roeihistorie door als junior het nummer Senioren A-skiff te winnen. Een historisch prestatie. Niet eerder werd een junior nationaal kampioen in de SA skiff, de hoogste categorie.

Tijdens de time trials op vrijdagavond toonde Karolien gelijk haar klasse, door met 5 seconden verschil de beste tijd neer te zetten, ondanks hoge golven en harde wind tegen. Ook de halve finale won ze soeverein. Toen ze als laatste de 500 meterlijn passeerde leek ze in de finale kansloos tegen haar oudere en meer ervaren tegenstandsters.  Maar Karolien Florijn begon aan een genadeloze opmars. Op de 1000 meter lag ze derde en vlak voor de 1500 meter nam ze de koppositie over van Roos de Jong (Proteus) en Marleen Verburgh (Triton) en bouwde die uit naar een volle lengte.

Naast Karolien Florijn grepen nog vier roeiers van Die Leythe eremetaal. Gert-Jan van Doorn (17 jaar) behaalde een mooie derde plaats in een sterk veld van 60 deelnemers. De kersverse Isabel van Opzeeland (15 jaar) werd verrassend 3e bij de meisjes skiff 15/16. Leander Gall en Thijs Vromen behaalden brons in de Junioren 18 twee zonder stuurman.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.