Nieuwsbericht

ZZ Leiden U24 verliest DTL-finale

Het jeugdteam van Zorg en Zekerheid Leiden (U24) is er niet in geslaagd om kampioen te worden van de Dutch Talent League. Het thuisvoordeel was tegen SPM Shoeters Den Bosch niet voldoende: 54-58. ZZ Leiden U24 verloor daarmee de tweede finale dit seizoen. Een paar weken geleden werd in en van Weert ook de eindstrijd om de beker verloren.

Net als toen waren blessures een belangrijke factor voor de ploeg van Richard den Os. In het tweede kwart kwam er een einde aan de inzetbaarheid van Floris Versteeg, een belangrijke schutter in het team. Een duim schoot uit de kom. Die werd weliswaar met vereende krachten teruggezet, maar spelen was er niet meer bij.

ZZ Leiden leverde daarmee veel punten in, die wellicht hadden kunnen leiden tot een ander eindresultaat. Het was lange tijd – ook na het wegvallen van Versteeg – een spannende wedstrijd. Een paar tussenstanden zeggen wat dat betreft voldoende: 14-15 aan het einde van het eerste kwart, 26-25 rust en 42-42 na drie minuten in het vierde kwart.

Leiden kwam daarna nog één keer op voorsprong (44-42), maar zag daarna de schoten niet meer vallen en Den Bosch steeds meer afstand nemen. Leiden moest gaan forceren, maar de bekende sop-de-klok-fouten hadden niet het gewenste resultaat. De Brabantse ploeg maakte de meeste vrije worpen.

Topscorers Leiden: Jan Driessen 13 (8 rebounds), Siem Willems 13 en Lerato Biekman 10 (7 rebounds).