Nieuwsbericht

ZZ Leiden U24 verliest DTL-finale

Het jeugdteam van Zorg en Zekerheid Leiden (U24) is er niet in geslaagd om kampioen te worden van de Dutch Talent League. Het thuisvoordeel was tegen SPM Shoeters Den Bosch niet voldoende: 54-58. ZZ Leiden U24 verloor daarmee de tweede finale dit seizoen. Een paar weken geleden werd in en van Weert ook de eindstrijd om de beker verloren.

Net als toen waren blessures een belangrijke factor voor de ploeg van Richard den Os. In het tweede kwart kwam er een einde aan de inzetbaarheid van Floris Versteeg, een belangrijke schutter in het team. Een duim schoot uit de kom. Die werd weliswaar met vereende krachten teruggezet, maar spelen was er niet meer bij.

ZZ Leiden leverde daarmee veel punten in, die wellicht hadden kunnen leiden tot een ander eindresultaat. Het was lange tijd – ook na het wegvallen van Versteeg – een spannende wedstrijd. Een paar tussenstanden zeggen wat dat betreft voldoende: 14-15 aan het einde van het eerste kwart, 26-25 rust en 42-42 na drie minuten in het vierde kwart.

Leiden kwam daarna nog één keer op voorsprong (44-42), maar zag daarna de schoten niet meer vallen en Den Bosch steeds meer afstand nemen. Leiden moest gaan forceren, maar de bekende sop-de-klok-fouten hadden niet het gewenste resultaat. De Brabantse ploeg maakte de meeste vrije worpen.

Topscorers Leiden: Jan Driessen 13 (8 rebounds), Siem Willems 13 en Lerato Biekman 10 (7 rebounds).

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.