Nieuwsbericht

ZVL-BAM sluit af met zege

Met een 13-3 overwinning op PSV uit Eindhoven heeft ZVL-BAM de competitie ongeslagen afgesloten. Met 64 punten uit 22 wedstrijden gaat de Leidse ploeg als onbetwiste nummer 1 de play-offs in.

Waar ZVL-BAM in de uitwedstrijd tegen PSV nog de nodige moeite had, was daar nu geen sprake van. Toen PSV voor het eerste scoorde had de thuisploeg er al 6 gemaakt. Na de 7-2 liep ZVL-BAM rustig uit naar 13-2, waarna de bezoekers de eindstand bepaalden op 13-3.

In de play-offs speelt ZVL-BAM in een best-of-three tegen nummer 8 ZPB uit Barendrecht. Die wedstrijden zullen in het weekend van 13, 14 en 15 mei worden gespeeld.

ZVL-BAM – PSV 13-3 (4-0, 4-2, 3-0, 2-1)
Doelpunten ZVL-BAM: Iefke van Belkum 3, Brigitte Sleeking 3, Rozanne Voorvelt 2, Marloes Cabout, Marianne de Groot, Gina Sjardijn, Chrissy Thomlinson en Malissa van Rijn.

De Zijl

De mannen van De Zijl zouden, na de 14-8 zege in de streekderby tegen AZC, in de laatste ronde van het reguliere seizoen nog een plaatsje kunnen stijgen op de ranglijst. Het verandert dan alleen nog de naam van de tegenstander. Er kan trouwens nog wel het een en ander op dat gebied veranderen, want veel teams zitten dicht bij elkaar.

In de derby tegen het Alphense AZC maakte de Leidse ploeg al in de eerste helft het verschil: 7-2. AZC ‘mocht’ daarna het derde kwart winnen, maar in het slotdeel was toch de thuisploeg weer de baas in het water van De Zijl.

De Zijl – AZC 14-8 (3-1, 4-2, 1-2, 6-3)
Doelpunten De Zijl: Jasper Haasnoot 4, Tom Nederend 3, Omar Qachach 2, Daan Heiden 2, Thijs Versluis 2, Bart Turk..

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.