Nieuwsbericht

ZVL-BAM wint voorlaatste duel

ZVL-BAM heeft ook de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie gewonnen. In een vervroegd duel versloeg het team van Tim van der Meer woensdagavond Widex/GZC DONK met 14-7.

Marloes Cabout (2), Iefke van Belkum (2) en Marianne de Groot zorgden na 8 minuten spelen voor een 5-3 tussenstand. In de tweede periode schakelden de Leidsen op en maakten ze het ene mooie doelpunt na het andere: 10-4. De tweede helft van de wedstrijd zakte het niveau flink in en kwamen beide ploegen nog maar weinig tot scoren. Eindstand was 14-7.

Leuk was het eerste doelpunt van de 14-jarige Gina Sjardijn. Op de door Ruud Wormgoor gemaakte foto legt Sjardijn aan voor haar rake lob.

Aanstaande zaterdag speelt ZVL-BAM de laatste wedstrijd voor de play-offs tegen PSV uit Eindhoven. De wedstrijd start om 18.15 uur in zwembad De Zijl.

ZVL-BAM – Widex/GZC DONK 14-7
Periodestanden: 5-3, 5-1, 3-1, 1-2
Goals ZVL-BAM: Iefke van Belkum 5, Marloes Cabout 4, Marianne de Groot 2, Brigitte Sleeking, Chrissy Thomlinson, Gina Sjardijn.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.