Nieuwsbericht

WB-goud voor Asopos-roeier

Bij de wereldbekerwedstrijden in Varese heeft Boudewijn Röell van de Leidse roeivereniging Asopos De Vliet met de Holland Acht beslag weten te leggen op de gouden medaille.
Op het Noord-Italiaanse bergmeer bleek de nummer drie van het afgelopen WK te goed voor een aantal sterke landen als Italië, Polen en Rusland. De winst is een mooie opsteker voor het vlaggenschip van de Nederlandse roeibond: vorig jaar duurde het een stuk langer voordat de boot op snelheid was.

,,We staan er alvast een stuk sterker voor dan toen en dat terwijl we ongeveer hetzelfde schema hebben gedraaid. Dat geeft veel vertrouwen’’, sprak Röell na afloop. Over de race was hij nog niet helemaal tevreden. ,,Het eerste deel was goed, maar op het eind werd het moeizamer. Toen kwamen de Italianen nog best hard terug terwijl we het eigenlijk prima onder controle hadden.’’

Nicole Beukers wist met haar dubbelvier het goede voorbeeld van Röell niet te volgen. De vorig jaar tot sportvrouw van Leiden uitgeroepen roeister moest genoegen nemen met de zilveren medaille, slechts 0,13 seconden achter het Poolse kwartet. Bij het afgelopen wereldkampioenschap waren de Nederlandse vrouwen met hun bronzen medaille nog nipt sneller. Beukers was dan ook niet tevreden met het resultaat.

,,We wilden hier graag winnen en als dat dan niet lukt, is dat flink balen. Maar de race ging niet slecht. Ons doel was om hier een goede basissnelheid neer te zetten en dat is gelukt. Nu moeten we gaan oefenen om direct uit de start in aanvallende halen te komen.’’

Een positief resultaat was er voor Bart Roovers. Het pas 18-jarige talent van Die Leythe werd kort geleden onverwacht vanwege blessureleed opgeroepen voor de al voor de Olympische Spelen geplaatste lichte mannen vier-zonder. In Varese roeide hij meteen mee met de ploeg en wist met een vierde plaats ook nog eens een uitstekende indruk achter te laten.

,,Het was wel spannend om voor het eerst op dit hoge niveau mee te doen, maar ik heb geprobeerd dat van me af te zetten. Dat is goed gelukt’’, vertelde de eindexamenkandidaat van het Stedelijk Gymnasium. Komende weken moet blijken of iedereen uit de oorspronkelijke bezetting weer fit is. ,,Vooralsnog blijf ik bij de groep, dus ik heb goede hoop dat ik nog een kans ga krijgen.’’

Skiffeur Stef Broenink kon geen vervolg geven aan zijn succesvolle openingsrace van vrijdagochtend toen hij en vriend en vijand verbaasde met een daverende overwinning in de voorwedstrijd. De krachtpatser van Njord had in de halve finale te veel moeite met de harde wind en golven en eindigde uiteindelijk op de negende plaats.

Sophie Souwer van Njord was met de Vrouwen Holland Acht iedereen te snel af. In een verwoestende eindsprint gaven de Oranjevrouwen Canada en Rusland het nakijken.

BRON: LEIDSCH DAGBLAD

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.