Nieuwsbericht

De Zijl laat punten liggen

De waterpoloërs van De Zijl pakten in het dubbelweekeinde slechts één punt uit twee wedstrijden. In Ede werd verloren van Polar Bears en in Boekelo werd gelijk gespeeld tegen Schuurman BZC. De Leidse ploeg kan in de laatste ronden voor de play-offs nog wel een plekje stijgen op de ranglijst, maar dat betekent slechts een andere tegenstander in de play-offs: UZSC of ZPB, zoals de zaken er nu voorstaan.

Tegen Polar Bears ging het grootste deel van de wedstrijd gelijk op. Letterlijk, want drie van de vier periodes eindigden gelijk. Alleen in het derde deel ging De Zijl onderuit met 4-1 en dat was aan het einde ook het verschil: 11-8.

In Boekelo ging het tegen de voormalig landskampioen Schuurman BZC beter, vooral in de eindfase. Met 4-6 in het laatste kwart werd de achterstand weggepoetst en kon er alsnog een punt worden meegenomen naar Leiden: 13-13.

Polar Bears – De Zijl 11-8
Periodestanden: 1-1, 3-3, 4-1, 3-3.
Doelpunten De Zijl: Daan Samsom 2, Tom Nederend 2, Jasper Haasnoot 2, Omar Qachach en Thijs Versluis.

Schuurman BZC – De Zijl 13-13
Periodestanden: 2-1, 3-3, 4-3, 4-6
Doelpunten De Zijl: Omar Qachach 3 (foto), Bart Turk 3, Tom Nederend 2, Tim v/d Meer, Sebastiaan Goed, Thijs Versluis, Jasper Haasnoot en Menno Dalmijn.

De vrouwen van ZVL-BAM zijn al zeker van de eerste plaats en dus het maximale thuisvoordeel in de play-offs. Het gat met UZSC op plaats twee is al zes punten en zal alleen nog maar groter worden in de laatste twee wedstrijden van de gewone competitie, omdat de ploeg uit Utrecht al is uitgespeeld. In Arnhem had de Leidse favoriet voor de titel geen moeite met ENC, dat na twee periodes (1-5 en 1-2) al wist hoe laat het was. Ook de twee kwarten na de ruist eindigden in Leids voordeel.

ENC Arnhem – ZVL-BAM 8-17
Periodestanden: 1-5, 1-2, 2-3, 4-7
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 4, Marianne de Groot 4, Malissa van Rijn 4, Brigitte Sleeking 2, Rozanne Voorvelt, Britt van Dam en Marloes Cabout.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.