Nieuwsbericht

De Zijl laat punten liggen

De waterpoloërs van De Zijl pakten in het dubbelweekeinde slechts één punt uit twee wedstrijden. In Ede werd verloren van Polar Bears en in Boekelo werd gelijk gespeeld tegen Schuurman BZC. De Leidse ploeg kan in de laatste ronden voor de play-offs nog wel een plekje stijgen op de ranglijst, maar dat betekent slechts een andere tegenstander in de play-offs: UZSC of ZPB, zoals de zaken er nu voorstaan.

Tegen Polar Bears ging het grootste deel van de wedstrijd gelijk op. Letterlijk, want drie van de vier periodes eindigden gelijk. Alleen in het derde deel ging De Zijl onderuit met 4-1 en dat was aan het einde ook het verschil: 11-8.

In Boekelo ging het tegen de voormalig landskampioen Schuurman BZC beter, vooral in de eindfase. Met 4-6 in het laatste kwart werd de achterstand weggepoetst en kon er alsnog een punt worden meegenomen naar Leiden: 13-13.

Polar Bears – De Zijl 11-8
Periodestanden: 1-1, 3-3, 4-1, 3-3.
Doelpunten De Zijl: Daan Samsom 2, Tom Nederend 2, Jasper Haasnoot 2, Omar Qachach en Thijs Versluis.

Schuurman BZC – De Zijl 13-13
Periodestanden: 2-1, 3-3, 4-3, 4-6
Doelpunten De Zijl: Omar Qachach 3 (foto), Bart Turk 3, Tom Nederend 2, Tim v/d Meer, Sebastiaan Goed, Thijs Versluis, Jasper Haasnoot en Menno Dalmijn.

De vrouwen van ZVL-BAM zijn al zeker van de eerste plaats en dus het maximale thuisvoordeel in de play-offs. Het gat met UZSC op plaats twee is al zes punten en zal alleen nog maar groter worden in de laatste twee wedstrijden van de gewone competitie, omdat de ploeg uit Utrecht al is uitgespeeld. In Arnhem had de Leidse favoriet voor de titel geen moeite met ENC, dat na twee periodes (1-5 en 1-2) al wist hoe laat het was. Ook de twee kwarten na de ruist eindigden in Leids voordeel.

ENC Arnhem – ZVL-BAM 8-17
Periodestanden: 1-5, 1-2, 2-3, 4-7
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 4, Marianne de Groot 4, Malissa van Rijn 4, Brigitte Sleeking 2, Rozanne Voorvelt, Britt van Dam en Marloes Cabout.