Nieuwsbericht

Scylla handhaaft zich in thriller

Wat twee weken geleden na de verloren uitwedstrijd tegen Klimaatgroep Stars (3-0) nog onmogelijk leek werd toch realiteit. In het volgepakte Scylla Tafeltenniscentrum wisten de mannen van Scylla handhaving in de eredivisie veilig te stellen. Vorige week wist het team al knap thuis met 3-1 te winnen, en ook dit weekend trokken de Leidenaars aan het langste eind. Het publiek werd wederom getrakteerd op wedstrijden die bol stonden van de spanning. Makkelijk ging het zeker niet.

Kopman Thomas Bénit zette weliswaar net als vorig weekend vlotjes de 1-0 op het scorebord na uitstekende winst op verdediger Arnoud Meijer, maar invaller Gerard Bakker jr. had vervolgens weinig kans tegen het jonge talent Colin Rengers. In 3 games rekende Rengers met snel spel en veel pressie af met Bakker. Sleutelpartij was – ook weer als vorige week – de wedstrijd tussen Joey Boekkooi (foto) en Jan Tamminga. De twee bestreden elkaar met bij tijden bekeken spel, maar vooral veel inzet. De partij golfde op en neer met dan weer de beste kansen voor Boekkooi, dan weer voor routinier Tamminga. Maar liefst vier van de vijf games werden met het kleinste verschil beslist. In de vijfde en beslissende game was het uiteindelijk Boekkooi die met een snoeiharde passeerslag Scylla weer op voorsprong zette.

Vervolgens was het aan beiden kopmannen, Bénit en Rengers. Hier was het Rengers die andermaal zijn klasse toonde door in vier games te winnen, waarbij de spelers ook bij de laatste game weinig voor elkaar onderdeden (13-11 winst voor Rengers). Voor Klimaatgroep Stars werd de daarop volgende wedstrijd een deceptie. Meijer speelde in de slotpartij tegen Bakker matig en kon geen vuist meer maken, zodat de overwinning toeviel aan Scylla. Dat betekent dat Leiden ook volgend jaar weer kan genieten van mannentafeltennis op het hoogste niveau.

Ook de vrouwen van Scylla zullen volgend jaar weer aantreden in de eredivisie, maar zij spelen dan ook al enkele jaren mee in de top. Zaterdag speelde het team de halve finale van de playoffs tegen Dozy/ Den Helder. Net als een week eerder werd het een eenvoudige 3-0 overwinning voor regerend Nederlands kampioen Den Helder. Lichtpuntje was de gamewinst van Marie Depuydt tegen Ana Gogorita. Daar bleef het echter bij. Marlotte Staps en invalster Esmee van Marwijk hadden weinig in te brengen tegen Yun Zhang en Yoeke Gunsing, zodat Den Helder zich nu mag opmaken voor de finale en daarmee wellicht prolongatie van de titel.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.