Nieuwsbericht

Scylla benut het thuisvoordeel

In het Scylla Tafeltenniscentrum streden zondag twee teams tot het uiterste met als inzet handhaving in de eredivisie. De mannen van Scylla vochten tegen Klimaatgroep Stars uit Middelstum voor wat ze waard waren. Na de nederlaag van afgelopen zondag moest er door Scylla gewonnen worden om een derde en beslissende wedstrijd af te dwingen. Het thuispubliek en de uit Groningen meegereisde klimaatgroep-supporters zorgden voor een mooie ambiance, waardoor beide ploegen tot hun beste spel kwamen. En ditmaal was Scylla de sterkste (3-1), zodat komende zondag een beslissingswedstrijd duidelijk moet maken wie van beide teams volgend jaar weer in eredivisie mag aantreden. De beste kansen lijken weggelegd voor Scylla. Ook de beslissingswedstrijd zal namelijk in het Scylla Tafeltenniscentrum gespeeld worden.

Kopman Thomas Bénit (foto) zette zondag meteen de toon door met 3-0 afgetekend van Arnoud Meijer te winnen. Vorige week waren de rollen nog omgedraaid, maar Bénit liet zien dat de knop om is. Ook Olivier Altenburg speelde sterk, maar moest uiteindelijk toch buigen voor Colin Rengers. Joey Boekkooi kreeg daarna het thuispubliek op de banken door knap in vijf games van Jan Tamminga te winnen. Vooral in de laatste game was de Leidenaar ijzersterk. Met 11-2 zette hij Scylla op een 2-1 voorsprong. Daarna mocht kopman Bénit het karwei afmaken. Rengers kwam er niet meer aan te pas. Met 11-3 in de vierde game leidde Bénit onder luid gejuich van het Leidse publiek zijn team naar de overwinning. Bénit was na afloop zeer tevreden: “Niet alleen omdat we hebben gewonnen. Ook de manier waarop. We speelden alle drie sterk en de overwinning was terecht. We voelden ook de steun van ons thuispubliek. Ik kijk dan ook met vertrouwen uit naar komende zondag.”

Op de tafel ernaast speelden de vrouwen van Scylla ondertussen hun wedstrijd. Inzet: de finale van het kampioenschap van Nederland. Dat toch de aandacht meer naar de mannen uitging kwam doordat Scylla de halve finale helaas moet spelen zonder Kim Vermaas. De kopvrouw is herstellende van een polsoperatie. De 0-3 nederlaag tegen Dozy Den Helder, regerend kampioen van Nederland, was dan ook ingecalculeerd. Invalster Esmee van Marwijk verraste echter wel met een sterk optreden waarin ze Melanie Bierdrager een game wist af te snoepen. Ook Marlotte Staps en Marie Depuydt speelden goed maar moesten het toch afleggen tegen de klasse en routine van respectievelijk Yun Zhang en Ana Gogorita. Volgende week spelen de vrouwen de return in Den Helder.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.