Nieuwsbericht

Eerste puntenverlies ZVL-BAM

Het goede nieuws was dat ZVL-BAM nog altijd ongeslagen de ranglijst aanvoert in  de eredivisie waterpolo. Het ‘slechte’ nieuws dat dit niet meer zonder puntverlies zal gaan gebeuren. Zaterdag wonnen de Leidse vrouwen voor het eerst dit seizoen niet. In Barendrecht hield ZPB de bekerwinnaar en de grote favoriet voor de landstitel op 10-10. En dat dus na zeventien overwinningen op rij.

Het zal ZVL-BAM niet kunnen verontrusten, want de ploeg heeft uit de laatste vier wedstrijden nog drie punten nodig om onbereikbaar te worden voor naaste achtervolger UZSC uit Utrecht. Winst voor de Leidse ploeg in de volgende wedstrijd maakt het gat voor de Utrechters onoverbrugbaar.

In Barendrecht sloeg de thuisploeg toe in het laatste kwart, traditioneel altijd een sterk deel van de wedstrijd voor ZVL-BAM. Maar nu werd een 7-9 voorsprong na het derde deel verspeeld.

Komende zaterdag kan de overwinning, die de eerste plaats veilig stelt, worden geboekt, wanneer nummer voorlaatst Den Haag op bezoek komt in De Zijl.

ZPB – ZVL-BAM: 10-10 (2-2, 4-2, 1-5, 3-1).
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 3 (foto), Marianne de Groot 2, Marloes Cabout, Brigitte Sleeking, Rozanne Voorvelt, Malissa van Rijn en Britt van Dam.