Nieuwsbericht

Eerste puntenverlies ZVL-BAM

Het goede nieuws was dat ZVL-BAM nog altijd ongeslagen de ranglijst aanvoert in  de eredivisie waterpolo. Het ‘slechte’ nieuws dat dit niet meer zonder puntverlies zal gaan gebeuren. Zaterdag wonnen de Leidse vrouwen voor het eerst dit seizoen niet. In Barendrecht hield ZPB de bekerwinnaar en de grote favoriet voor de landstitel op 10-10. En dat dus na zeventien overwinningen op rij.

Het zal ZVL-BAM niet kunnen verontrusten, want de ploeg heeft uit de laatste vier wedstrijden nog drie punten nodig om onbereikbaar te worden voor naaste achtervolger UZSC uit Utrecht. Winst voor de Leidse ploeg in de volgende wedstrijd maakt het gat voor de Utrechters onoverbrugbaar.

In Barendrecht sloeg de thuisploeg toe in het laatste kwart, traditioneel altijd een sterk deel van de wedstrijd voor ZVL-BAM. Maar nu werd een 7-9 voorsprong na het derde deel verspeeld.

Komende zaterdag kan de overwinning, die de eerste plaats veilig stelt, worden geboekt, wanneer nummer voorlaatst Den Haag op bezoek komt in De Zijl.

ZPB – ZVL-BAM: 10-10 (2-2, 4-2, 1-5, 3-1).
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 3 (foto), Marianne de Groot 2, Marloes Cabout, Brigitte Sleeking, Rozanne Voorvelt, Malissa van Rijn en Britt van Dam.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.