Nieuwsbericht

Pijnlijk verlies voor Scylla

De mannen van Scylla zijn de playdowns in de eredivisie tafeltennis slecht begonnen. Met als inzet handhaving in de eredivisie Scylla tegen Klimaatgroep Stars uit Middelstum tegen een 3-0 nederlaag aan. Hoewel de uitslag anders deed vermoeden waren er wel degelijk kansen voor de Leidenaars. Zo kwam Olivier Altenburg in de openingswedstrijd tegen Colin Rengers knap met 2-1 voor. Daarna was het echter een ontketende Rengers die de partij met 3-2 naar zich toe wist te trekken.

Gesteund door het fanatieke thuispubliek kregen de Groningers vleugels. De sterke verdediger Arnoud Meijer bleek met 3-0 te sterk voor Scylla-kopman Thomas Bénit. In de slotpartij leek het tij te keren toen Joey Boekkooi (foto) een 2-0 voorsprong nam tegen oude rot Jan Tammenga.  Tammenga vocht zich echter terug in de wedstrijd en wist zo de winst voor de Groningers veilig te stellen. Komende zondag is de return. Ditmaal zal de wedstrijd plaats vinden in Leiden, zodat het dan Scylla is dat gebruik kan maken van het thuisvoordeel. Bij winst voor Scylla volgt een beslissingswedstrijd die uit moet maken wie zich handhaaft in de eredivisie.

Voor de vrouwen van Scylla stond er dit weekend in de wedstrijd tegen TTV Lybrae Heerlen weinig op het spel. Zij hebben zich al geplaatst voor de playoffs en gaan vanaf komende week strijden voor het kampioenschap van Nederland. Scylla benutte de wedstrijd om invalster Esmee van Marwijk ervaring op te laten doen. Van Marwijk greep de kans met beide handen aan en won knap van Caitlynn Streng. Marlotte Staps had weinig moeite met haar tegenstandsters en bleef ongeslagen. Door de winst van Marie Depuydt op Eline Gelderman had Scylla de winst binnen. De twee tegenpunten van Lybrae werden gescoord door Rachel Gerarts. De 4-2 overwinning werd in Leiden ter kennisgeving aangenomen. Het vizier is immers al gericht op de playoffs waar de ploeg in de halve finale uitkomt tegen regerend kampioen Dozy/Den Helder.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.