Nieuwsbericht

Pijnlijk verlies voor Scylla

De mannen van Scylla zijn de playdowns in de eredivisie tafeltennis slecht begonnen. Met als inzet handhaving in de eredivisie Scylla tegen Klimaatgroep Stars uit Middelstum tegen een 3-0 nederlaag aan. Hoewel de uitslag anders deed vermoeden waren er wel degelijk kansen voor de Leidenaars. Zo kwam Olivier Altenburg in de openingswedstrijd tegen Colin Rengers knap met 2-1 voor. Daarna was het echter een ontketende Rengers die de partij met 3-2 naar zich toe wist te trekken.

Gesteund door het fanatieke thuispubliek kregen de Groningers vleugels. De sterke verdediger Arnoud Meijer bleek met 3-0 te sterk voor Scylla-kopman Thomas Bénit. In de slotpartij leek het tij te keren toen Joey Boekkooi (foto) een 2-0 voorsprong nam tegen oude rot Jan Tammenga.  Tammenga vocht zich echter terug in de wedstrijd en wist zo de winst voor de Groningers veilig te stellen. Komende zondag is de return. Ditmaal zal de wedstrijd plaats vinden in Leiden, zodat het dan Scylla is dat gebruik kan maken van het thuisvoordeel. Bij winst voor Scylla volgt een beslissingswedstrijd die uit moet maken wie zich handhaaft in de eredivisie.

Voor de vrouwen van Scylla stond er dit weekend in de wedstrijd tegen TTV Lybrae Heerlen weinig op het spel. Zij hebben zich al geplaatst voor de playoffs en gaan vanaf komende week strijden voor het kampioenschap van Nederland. Scylla benutte de wedstrijd om invalster Esmee van Marwijk ervaring op te laten doen. Van Marwijk greep de kans met beide handen aan en won knap van Caitlynn Streng. Marlotte Staps had weinig moeite met haar tegenstandsters en bleef ongeslagen. Door de winst van Marie Depuydt op Eline Gelderman had Scylla de winst binnen. De twee tegenpunten van Lybrae werden gescoord door Rachel Gerarts. De 4-2 overwinning werd in Leiden ter kennisgeving aangenomen. Het vizier is immers al gericht op de playoffs waar de ploeg in de halve finale uitkomt tegen regerend kampioen Dozy/Den Helder.