Nieuwsbericht

Walk-over ZVL; nederlaag De Zijl

Dat de waterpolosters van ZVL zich niet echt druk hoefden te maken in de eerste ronde van de play-offs stond eigenlijk tevoren wel vast. Als er al enige tegenstand komt voor de ploeg van Koen Plasmeijer, dan misschien in de halve finale of pas in de eindstrijd. ZVL was in de reguliere competitie met zestien zeges en één gelijkspel voor iedereen een maatje te groot en De Ham (eerder verslagen met 18-7 en 18-3) zal met weinig illusies de trip van Wormerveer naar Leiden hebben gemaakt. Met een 21-5 nederlaag op zak werd de terugreis gemaakt.

ZVL gaat ongetwijfeld ook vrijdag de tweede wedstrijd winnen en zal dan stuiten op UZSC of misschien toch Polar Bears, want de Utrechtse ploeg won de thuiswedstrijd met slechts 11-8. In het Vijf Meibad werd De Ham met de regelmaat van een klok verslagen. De eerste drie perioden eindigden in 5-1, de laatste kreeg een afwijkende stand, maar wel hetzelfde verschil: 6-2. Met acht doelpunten was Maud Megens de topscoorster.

De Leidse ploeg werd gewoon gecoacht door Koen Plasmeijer. De zorgen voor zijn net geboren kindje liet hij over aan moeder Iefke van Belkum.

Bij de mannen van De Zijl hangt het mes van de guillotine boven de nek. De 13-6 nederlaag bij Polar Bears in Ede belooft niet veel goeds voor de return. Het verloop van de wedstrijd geeft echter nog wel een beetje houvast, want de hardste klap kwam pas in de vierde periode (6-2). Op basis van de reguliere wedstrijden was de forse nederlaag een tegenvaller, want de Gelderse ijsberen wisten dit seizoen twee keer niet te winnen van De Zijl: 12-11 en 9-9.

Net als bij de vrouwen wonnen de nummers 1 tot en met 4 hun eerste (thuis)wedstrijd en kunnen zich dus vrijdag plaatsen voor de halve finales. Mocht dat niet lukken, dan is er zondag in eigen bad een derde, beslissende wedstrijd.

ZVL-De Ham 21-5 (5-1, 5-1, 5-1 en 6-2).
Doelpunten ZVL: Maud Megens 8, Vivian Sevenich 5, Marianne de Groot 3, Ilse Koolhaas 2, Britt van Dam 2 en Marloes Cabout 1.

Polar Bears-De Zijl 13-6 (2-0, 4-3, 1-1 en 6-2)
Doelpunten De Zijl: Menno Dalmijn 2, Tom Nederend 1, Daan Samsom 1, Thijs Versluis 1 en Sebastiaan Goed 1.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.