Nieuwsbericht

DIOK stelt vierde plaats veilig

Met een 34-22 overwinning op buurman HRC uit Den Haag heeft DIOK zaterdag de vierde plek op de ranglijst veilig gesteld. Met alleen de thuiswedstrijd tegen Castricum van volgende week nog voor de boeg weet DIOK dat de derde plaats definitief uit beeld is, terwijl het zelf niet meer te achterhalen is door HRC en Castricum. Een mooi eindresultaat in een turbulent seizoen voor de ploeg van Wilnus Versteijnen, die halverwege het seizoen door schoof naar de positie van hoofdcoach.

DIOK moest het dit weekend helaas doen zonder de steun van veel eigen supporters, omdat een DIOK-delegatie van maar liefst 200 man de topwedstrijd tussen Racing Metro ’92 en Toulon in Lille bezocht ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van DIOK. Gelukkig bleven er nog genoeg supporters over om DIOK naar de overwinning te schreeuwen en de supporters werden getrakteerd op een spannende wedstrijd. In de eerste helft was het om en om de beurt aan HRC en DIOK om te scoren. Na 7 minuten stond het al 7-5 voor DIOK, maar bij rust stonden beide teams weer met 12-12 gelijk.

De tweede helft ging verder met een vergelijkbaar spelbeeld waarin het initieel stuivertje wisselen was om de voorsprong. Dankzij scores van Thom de Ruyter (2x), Semih Berrak en Jasper Henneveld en een aantal rake kicks van Freek de Romijn had DIOK met nog een paar minuten op de klok inmiddels een 29-22 voorsprong te pakken. HRC had vanwege nieuwe blessures nog maar 13 spelers in het veld staan en dat maakte het makkelijk voor DIOK om de genadeklap uit te delen. Oudgediende Stefan Neher maakte een interceptie en stelde zo aanvoerder Ross Bennie-Coulson in staat om de eindstand naar 34-22 te brengen.

Als toetje van de reguliere competitie volgt volgende week nu alleen nog de thuiswedstrijd tegen Castricum. Voor DIOK staat er behalve de eer weinig meer op het spel, maar voor eigen publiek wil het dit seizoen natuurlijk wel met een knaller afsluiten.  

Op de foto van Els Barnas: Semih Berrak in actie namens DIOK

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.