Nieuwsbericht

Eenvoudige zege LSG IntelliMagic

LSG IntelliMagic boekte in de landelijke meesterklasse een makkelijke 7-3 zege op het Bussums Schaakgenootschap (BSG). Voorafgaand aan het duel had speler en trainer grootmeester Predrag Nikolic (foto) in Leidsch Dagblad al verklaard enigszins teleurgesteld te zijn met een positie in de middenmoot. Nikolic en het LSG-team gaven vrijwel meteen gehoor aan zijn oproep om hoog in het linker rijtje te eindigen. ,,We hebben een dik verdiende en eenvoudige overwinning geboekt. Al voor de eerste tijdcontrole was de buit binnen met een 5½-½ tussenstand’’, aldus teamleider Folkert-Jan Geertsma. ,,Op het moment dat Arthur Pijpers op het topbord het vredesaanbod (remise) aannam zag het er al erg goed uit voor ons.’’

Meester Edwin van Haastert blijft op koers voor een grootmeesternorm en boekte een solide winstpartij. Jan Willem de Jong kreeg een variant op het bord waarin hij onlangs onderuit ging, maar had geleerd van die partij en won nu wel. Rudy van Wessel zorgde voor een 3½-½ stand en Michiel Bosman ligt op koers voor een meesternorm door de voormalige Leidse meester Thomas Willemze het nakijken te geven. Toen de Duitse meester in Leidse dienst, Jan Sprenger, de 5½ bordpunt aantikte was het een gelopen race.

In de slotfase was LSG wat slordiger in de afwerking waardoor het ‘slechts’ 7-3 werd. Nikolic kwam nog tot winst, maar Eelke Wiersma en Mark van der Werf lieten hun kansen op een half punt glippen, terwijl invaller Raoul van Ketel zijn pion voorsprong niet wist te verzilveren tegen opnieuw een Leidse meester in BSG-dienst Frank Erwich. Hij bleef na ruim vijf uur spelen op remise steken. Geertsma: ,,Met deze overwinning werd de onnodige uitschakeling in de kwartfinale van de landelijke bekercompetitie eerder deze week weer enigszins vergeten. LSG hoopt de laatste twee ronden van het seizoen toch nog wat glans te geven met individuele successen en plaatsing voor de Europa Cup.”

BRON: LEIDSCH DAGBLAD

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.