Nieuwsbericht

Monsterzege voor ZVL-BAM

Tussen de onaantastbare koploper in de eredivisie waterpolo bij de vrouwen, het Leidse ZVL-BAM, en de Haagse hekkensluiter HBW gaapt letterlijk en figuurlijk een enorm gat. Na de wedstrijden van dit weekeinde is het verschil niet minder dan vijftig punten. ZVL-BAM had uiteraard geen enkele moeite met HBW (22-6) en heeft in de zeventien wedstrijden tot nu toe nog geen puntje laten liggen. De Haagse ploeg heeft er precies één.

HBW zal dan ook zonder illusies zijn afgereisd naar het Vijf Meibad. Het feit dat er één doelpunt werd gemaakt in de eerste helft was al heel wat. Alleen stonden er toen al;; dertien Leidse treffers tegenover en dus was er van een wedstrijd geen moment sprake. Na rust ging het er iets kalmer aan toe, maar dat kwam vooral omdat ZVL-BAM dat wilde en ruimte gaf aan jonge speelsters, die in de toekomst de kar moeten gaan trekken voor de Leidse club. Eén daarvan is bijvoorbeeld Rozanne Voorvelt, die net als Malissa van Rijn (foto), vijf keer scoorde.

ZVL-BAM – HBW 22-6 ( 6-1, 7-0, 3-2, 6-3)
Doelpunten ZVL: Rozanne Voorvelt 5, Malissa van Rijn 5, Iefke van Belkum 3, Marloes Cabout 2, Marianne de Groot 2, Roline Schuijt 2, Brigitte Sleeking, Jasmin Entezar en Danique Gras.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.