Nieuwsbericht

Geen probleem voor ZZ Leiden

Voor Zorg en Zekerheid Leiden zijn wedstrijden tegen Rotterdam eigenlijk altijd ‘an other day at the office’. Winnen is de regel en verliezen een hoge uitzondering. Zeker als de wedstrijd in de Vijf Meihal wordt gespeeld. Het laatste verlies tegen Rotterdam in ‘De Schuur’ dateert van oktober 2008. Zaterdag op ‘Ladies Night’ werd een nieuwe (gemakkelijke) zege aan de reeks toegevoegd: 99-69 in wat eigenlijk nooit een echte wedstrijd was.

Challenge Sport Rotterdam is gewoon een maatje te klein voor ZZ Leiden, zeker als ook nog de niet fitte La’Shard Anderson in de eerste helft op de bank wordt gehouden. In de tweede helft kon de enige Amerikaan in het gezelschap van coach Armand Salomon wel minuten maken, scoorde nog dertien punten, maar Leiden had in de eerste helft het verschil al gemaakt: 51-29.

Die tussenstand gaf hoop op weer eens een keer honderd of meer punten voor de thuisploeg in de Vijf Meihal. De laatste ‘century’ dateert tenslotte van 3 december 2014 tegen Weert. Die honderdpuntengrens zou waarschijnlijk zijn gepasseerd, wanneer Leiden in de tweede helft beter uit de kleedkamer was gekomen. Maar het was slap in de openingsminuten van het derde kwart, waardoor Rotterdam zelfs een 2-11 run kon boeken.

Dat deed Leiden natuurlijk geen pijn, want via 25-16 en 26-13 was in de eerste helft een gat geslagen, dat zelfs door de Van Brienenoordbrug niet meer was te sluiten. Maar zo’n extra cadeautje in de goodiebag van de ladies was leuk geweest, ook voor de toeschouwers van het andere geslacht.

Het verlies van het derde kwart (21-22) werd voor lief genomen. De scores vielen met regelmaat en de driepunters maakten het toch nog wel leuk. ZZ Leiden peerde er liefst veertien in en dat was dit seizoen nog niet eerder gebeurd. Maar de vijftiende viel niet, toen Jeroen van der List probeerde de stand in het eindsignaal naar 102 te tillen.

Van der List maakte er overigens drie, net als Worthy de Jong, die met 25 punten zijn lange teamgenoot twee punten voor bleef als topscorer in de wedstrijd. Cashmere Wright, die steeds beter in vorm komt, was echter koning in driepuntland. Hij maakte er vijf uit acht pogingen. Tenslotte was er ook nog een echte ‘Leienaar’, die twee driepunters binnen mikte. Kasper Averink kon wat minuten maken, omdat Jansen en Wright in foutenlast kwamen en bekroonde zijn ruim dertien minuten met twee puntgave bommen.

Door de overwinning, de nederlaag van Landstede donderdag en het vrije weekeinde van Donar is Leiden weer even koploper in de mooie strijd om plek één en dus de beste uitgangspositie voor de play-offs. Die strijd zal vermoedelijk worden beslist in de duels Landstede-Donar (donderdag) en de thuisbeurten van Leiden tegen die beide concurrenten. Dat worden ongetwijfeld krakers.

ZZ Leiden – CS Rotterdam 99-69 (25-16, 26-13, 21-22 en 27-18).
Scores Leiden: De Jong 25 (11 rebounds), Van der List 23 (10 rebounds), Wright 17 (5 driepunters, 5 assists), Averink 8, Kherrazi 8, Koenis 8 (9 rebounds), Jansen 5 (6 assists) en Simmons 5. Topscorers Rotterdam: Andersen 13 en Kok 10.

Tekst: Jan van der Nat (TSL)
Op de foto van Richard Koolen: Cashmere Wright, die vijf driepunters maakte.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.