Nieuwsbericht

Leiden-atleten vierde op NK cross

Het crossseizoen werd zondag afgesloten met de Nederlandse kampioenschappen in Oldenzaal. Voor de atleten van Bram Wassenaar was dit kampioenschap een belangrijk piekmoment. Dat resulteerde voor Leiden Atletiek in vierde plaatsen voor Noah Schutte (foto) en Anouk Claessens.

Noah had het NK 10 km op de weg en de indoorkampioenschappen aan zich voorbij laten gaan om zich volledig te concentreren op het crosskampioenschap. Achter het toptrio Tom Wiggers, Dennis Licht en Jurjen Polderman streed Schutte met Edwin de Vries om plaats vier. In de laatste van zes ronden beslechtte Noah dat in zijn voordeel. Hiermee werd hij ook nog eens derde in het Lotto Crosscircuit, een klassement over vijf wedstrijden.

Met Flores Weverling op de 13e plaats, Paul Zwama op de 19e plaats en Vincent Mensen op plaats 24 won Leiden Atletiek het verenigingsklassement. Bij de vrouwen behaalde Anouk Claessens ook al een vierde plaats na een goed opgebouwde race. Op de korte cross was er ook nog een knappe 5e plaats voor Suzanne van Wijck. Het succes voor de atleten van Bram Wassenaar was compleet met goud voor Tom Wiggers, voor Veerle Bakker (junioren) en zilver voor Andrea Deelstra op de lange cross bij de vrouwen.

Voor Leiden Atletiek behaalde Tim Brouwer de Koning zaterdag – notabene op zijn verjaardag – een zilveren medaille bij de masters 55, de categorie waarin hij dus letterlijk de jongste deelnemer was. Jan Kortekaas werd 5e bij de masters 50.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.