Nieuwsbericht

Vrouwen Scylla in de playoffs

Met nog één wedstrijd te spelen hebben de vrouwen van Scylla zich geplaatst voor de playoffs in de eredivisie tafeltennis. Opmerkelijk was dat dit gebeurde met een 5-1 nederlaag tegen het laaggeplaatste Hilversum. Zelfs zonder Kim Vermaas, nog steeds herstellend van haar polsoperatie, lag een betere uitslag in de lijn der verwachtingen. Marlotte Staps (foto) was echter niet in haar beste doen. Tegen Marianna Rolikova gaf ze een  2-0 voorsprong uit handen. Tegen Lisette Van Es was Staps beter bij de les, hetgeen resulteerde in een 3-1 winst.

Voor invalster Fleur van Loghem, jeugdspeelster bij Scylla, stond de wedstrijd vooral in het teken van het opdoen van ervaring. Tegen Heleen was Van Loghem dicht bij gamewinst, maar daar bleef het bij. Ook de grieperige Marie Depuydt was niet bij machte om een vuist te maken.  Met de plaatsing voor de playoffs is het belangrijkste doel van de Leidse ploeg behaald. Of het seizoen nog meer moois in petto heeft is de vraag. Hoewel de halve finales nog even weg zijn komen ze waarschijnlijk net te vroeg voor Kim Vermaas. Zonder Vermaas zullen de kansen tegen regerend Nederlands kampioen Dozy/Den Helder niet al te groot zijn. Met Vermaas is de ploeg zullen er echter zeker kansen zijn voor Scylla.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.