Nieuwsbericht

DIOK vecht zich naar zege

Na drie nederlagen op rij weet DIOK weer wat winnen is. Tegen nr. 3 ’t Gooi wist DIOK namelijk een zwaarbevochten 12-18 overwinning uit het vuur te slepen. Beide teams ontliepen elkaar aanvankelijk niets en met een 12-12 ruststand kon de uitslag nog alle kanten op. In de tweede helft ging DIOK echter het best om met zijn kansen en het waren uiteindelijk twee rake penaltykicks van Freek de Romijn die het verschil maakten. Een geweldig resultaat, waarmee de Leidse ploeg beloond werd voor een middag keihard werken en sleuren.

DIOK begon zonder een blik geblesseerde spelers zoals o.a. sterkhouders Tom Altink en Frank Nijenhuis aan de wedstrijd, maar zag wel zijn captain Ross Bennie Coulson terugkeren in het team. Hij nam het team als altijd op sleeptouw en wist na ruim 20 minuten de eerste try van DIOK te scoren. Nog geen vijf minuten later stond hij met een snel genomen tap penalty bovendien aan de basis van DIOK’s tweede try, die uiteindelijk gescoord werd door Richard Manley. Freek de Romijn scoorde een van de conversies, maar omdat ook ’t Gooi in de eerste helft 12 punten wisten te scoren gingen beide teams met 12-12 de rust in.

In de tweede helft ontspon zich een fysiek zware en spannende wedstrijd. De verdediging stond goed en er werd gestreden voor elke meter. ’t Gooi kreeg als eerste een penalty binnen schietafstand van de palen, maar deze werd gelukkig gemist. DIOK ging aan de andere kant beter met zijn schietkansen om toen Freek de Romijn mocht aanleggen voor een penalty. Vijf minuten later volgde nog zo’n rake penaltykick en zo stond DIOK met 12-18 voor. Nog steeds geen comfortabele voorsprong en dus volgde een spannende slotfase waarin het aan alle kanten piepte en kraakte, maar de Leidenaars niet braken. Met nog een kwartier te gaan liep de spanning tussen de teams hoog op en volgden er nog wat opstootjes, maar het duw en trekwerk over en weer werd netjes gesust door de scheidsrechter. Ondertussen tikte de klok verder in het voordeel van DIOK en kon DIOK met 12-18 de overwinning naar zich toe trekken.

De overwinning betekende een mooie beloning voor het hele team dat keihard voor elkaar geknokt had deze middag. Een resultaat dat het team ook weer moraal geeft richting de laatste twee wedstrijden van het seizoen tegen HRC en Castricum. Beide wedstrijden worden thuis voor eigen publiek gespeeld, een extra motivatie om daar wat moois neer te zetten.

Op de foto van Els Barnas: Richard Manley in balbezit namens DIOK.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.