Nieuwsbericht

Scylla grijpt naast playoffs

De tafeltennissers van Scylla hadden de plaatsing voor de playoffs van de eredivisie binnen handbereik. Maar na de 2-4 nederlaag in eigen huis tegen TDK stonden de mannen met lege handen. Dat concurrent Westa op hetzelfde moment met 6-0 verloor van Smash'70 maakte de deceptie alleen nog maar groter. Het betekende immers dat Scylla en Westa uiteindelijk in de ranglijst precies gelijk stonden. Ook onderling hielden de ploegen elkaar dit seizoen in evenwicht met tweemaal 3-3. Daardoor kwam het uiteindelijk uit op de vraag wie van beide onderling de meeste games had gewonnen. Die telling viel in het voordeel uit van Westa, zodat Scylla zich nu op moet maken voor de playdowns.

Toch was dit alles niet nodig geweest. Tegenstander DTK – al verzekerd van een plaats in de playoffs – reisde dit weekend op halve sterkte af naar Leiden. De sterke Michel de Boer werd uit de ploeg gelaten, en ook tijdens de wedstrijden leek de ploeg niet optimaal gemotiveerd. Kansen te over dus voor Scylla. Thomas Bénit (foto) was echter de enige die hiervan kon profiteren. Tegen Bas Hergelink en Patrick Oeij toonde hij zijn vechtlust door tegen beiden na een verloren openingsgame met 3-1 te zegevieren. Olivier Altenburg en Joey Boekkooi konden zijn goede voorbeeld niet volgen. Boekkooi was tegen Hergelink dicht bij een overwinning, maar moest uiteindelijk in vijf games buigen. Dat de partij met een foutservice eindigde leek illustratief voor de wijze waarop de playoffs uit handen werden gegeven.

De knop zal snel om moeten bij Scylla. Door het mislopen van de playoffs wordt de strijd om het kampioenschap van Nederland immers per direct een strijd tegen degradatie. De ploeg uit Leiden bevat voldoende kwaliteit tot handhaving, maar toch zal de komende tijd nog hard gewerkt moeten worden aan de scherpte binnen de ploeg. Kopman Bénit was duidelijk: “Dit is natuurlijk ontzettend zuur. Maar we hebben de tijd niet om lang bij de pakken neer te zitten. Hoe moeilijk het ook is, we zullen als team vanaf de eerste wedstrijd in de playdowns moeten vlammen om degradatie te voorkomen.” 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.