Nieuwsbericht

Scylla grijpt naast playoffs

De tafeltennissers van Scylla hadden de plaatsing voor de playoffs van de eredivisie binnen handbereik. Maar na de 2-4 nederlaag in eigen huis tegen TDK stonden de mannen met lege handen. Dat concurrent Westa op hetzelfde moment met 6-0 verloor van Smash'70 maakte de deceptie alleen nog maar groter. Het betekende immers dat Scylla en Westa uiteindelijk in de ranglijst precies gelijk stonden. Ook onderling hielden de ploegen elkaar dit seizoen in evenwicht met tweemaal 3-3. Daardoor kwam het uiteindelijk uit op de vraag wie van beide onderling de meeste games had gewonnen. Die telling viel in het voordeel uit van Westa, zodat Scylla zich nu op moet maken voor de playdowns.

Toch was dit alles niet nodig geweest. Tegenstander DTK – al verzekerd van een plaats in de playoffs – reisde dit weekend op halve sterkte af naar Leiden. De sterke Michel de Boer werd uit de ploeg gelaten, en ook tijdens de wedstrijden leek de ploeg niet optimaal gemotiveerd. Kansen te over dus voor Scylla. Thomas Bénit (foto) was echter de enige die hiervan kon profiteren. Tegen Bas Hergelink en Patrick Oeij toonde hij zijn vechtlust door tegen beiden na een verloren openingsgame met 3-1 te zegevieren. Olivier Altenburg en Joey Boekkooi konden zijn goede voorbeeld niet volgen. Boekkooi was tegen Hergelink dicht bij een overwinning, maar moest uiteindelijk in vijf games buigen. Dat de partij met een foutservice eindigde leek illustratief voor de wijze waarop de playoffs uit handen werden gegeven.

De knop zal snel om moeten bij Scylla. Door het mislopen van de playoffs wordt de strijd om het kampioenschap van Nederland immers per direct een strijd tegen degradatie. De ploeg uit Leiden bevat voldoende kwaliteit tot handhaving, maar toch zal de komende tijd nog hard gewerkt moeten worden aan de scherpte binnen de ploeg. Kopman Bénit was duidelijk: “Dit is natuurlijk ontzettend zuur. Maar we hebben de tijd niet om lang bij de pakken neer te zitten. Hoe moeilijk het ook is, we zullen als team vanaf de eerste wedstrijd in de playdowns moeten vlammen om degradatie te voorkomen.”