Nieuwsbericht

Grote nederlaag DIOK tegen koploper

Alle goede voornemens om volop strijd te leveren ten spijt, heeft DIOK dit weekend een dikke 0-81 nederlaag geleden tegen koploper RC Hilversum. Voor rust zag DIOK de bezoekers al uitlopen tot 0-47. Na rust veranderde er nauwelijks iets aan het spelbeeld en wist Hilversum daar nog 34 punten bij op te tellen. DIOK kon niet veel meer doen dan de schade zo veel mogelijk zien te beperken, aanvallend kwam het zaterdag zelf nauwelijks in het stuk voor.

Bij DIOK ontbraken door omstandigheden weer veel bepalende spelers, waaronder ook captain Ross Bennie Coulson. Het gemis van die spelers werd op zich goed opgevangen door andere spelers, maar tegen de topploegen merk je wel dat die niet gewend zijn tegen tegenstanders van dit kaliber te spelen. Al toont het ook gewoon de klasse van Hilversum dat zij daar zo van weten te profiteren. Met nog drie wedstrijden voor de boeg tot het einde van de competitie zal DIOK zijn ritme weer moeten vinden om het seizoen positief te eindigen. Volgende week speelt DIOK uit tegen nr. 3 ’t Gooi. Mocht DIOK nog ambitie koesteren om die plek op de ranglijst over te nemen, dan móet het daar in ieder geval winnen.

Op de foto van Els Barnas: Hilversum breekt door de defensie van DIOK.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.