Nieuwsbericht

DIOK onderuit tegen Dukes

DIOK heeft zaterdag voor eigen publiek een stevige 18-51 nederlaag geleden tegen The Dukes uit ’s-Hertogenbosch. Tegen de nummer 2 van de ranglijst had de Leidse ploeg de hele wedstrijd weinig in te brengen. Binnen no-time stond DIOK op een 0-14 achterstand en hoewel het nog 7-14 werd, liepen de Dukes nog voor rust uit tot 7-29. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en waren het vooral de Dukes die indruk maakten. DIOK wist zelf nog wel tweemaal te scoren, maar zag de tegenstander desondanks uitlopen tot een 18-51 eindstand.

DIOK had het de hele wedstrijd vooral in de backs lastig, waar simpelweg teveel tackles gemist werden. In het voorwaartsen-werk voelde DIOK zich duidelijk meer thuis, getuige ook de twee try’s die Richard Manley vanuit een driving maul kon scoren. Toch konden ook de voorwaartsen zaterdag het verschil niet maken. Het leek wel of DIOK iets te veel respect had voor de tegenstander en meer met damage control bezig was dan met haar eigen spel. Zonde, want hoewel het team het moet doen zonder een blik aan geblesseerde/ afwezige spelers, heeft de club genoeg talent om het de topploegen van Nederland lastig te maken.

Volgende week wacht DIOK wederom een moeilijke thuiswedstrijd wanneer koploper Hilversum op bezoek komt. Er zal dan met meer lef gespeeld moeten worden, wil er een beter resultaat uitrollen dan dit weekend.

Op de foto van Els Barnas: Ross Bennie Coulson in actie namens DIOK.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.