Nieuwsbericht

ZVL-BAM en De Zijl blijven winnen

Het wordt bijna een eentonig verhaal: opnieuw was er dubbele winst voor de beide waterpoloploegen uit Leiden. ZVL-BAM won in Ede met 9-14 van Polar Bears en De Zijl rekende thuis af met Amersfoort: 13-4.

ZVL-BAM heeft in de aanloop naar de bekerfinale van volgende week zondag tegen UZSC geen fout gemaakt in de competitie. De ploeg was met 9-14 te sterk voor Polar Bears in Ede.

Het begin was voor de thuisploeg zaterdagavond. Polar Bears pakte een 3-1 voorsprong, een teken voor de koploper om op te schakelen. Via Iefke van Belkum (3), Britt van Dam en Malissa van Rijn werd het initiatief teruggepakt: 3-6. Eind derde periode vond Polar Bears toch weer de aansluiting (9-9). Zoals vaker dit seizoen sloegen de Leidse vrouwen in de slotfase toe. Met vijf goals op rij werd het alsnog een ruime overwinning: 9-14.

Volgende week zondag kan ZVL-BAM voor de vijfde keer op rij de beker winnen. De finale tegen UZSC start om 14:00 uur in het Haagse Hofbad.

De mannen van De Zijl handhaafden zich keurig op de tweede plaats, in punten gelijk met GZC Donk. Laagvlieger Amersfoort was zaterdag in De Zijl een maatje te klein voor de ploeg van Niels Joor. Opvallend was de preiding van de doelpuntenmakers. Liefst acht man tekenden voor de dertien treffers, waarvan Tom Nederend er drie voor zijn rekening nam. Amersfoort bleef steken op vier.

Polar Bears – ZVL-BAM 9-14
Periodestanden: 3-5, 3-2, 3-4, 0-3
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 4, Marloes Cabout 3, Malissa van Rijn 3, Marianne de Groot 3 (foto), Britt van Dam.

De Zijl – Amersfoort 13-4
Periodestanden: 2-0, 4-1, 2-1, 5-2
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, Stan van Ruiten 2, Dino van Vendeloo 2, Jasper Haasnoot 2, Niek van Gent, Sebastiaan Goed, Daan Heiden en Menno Dalmijn.