Nieuwsbericht

ZVL-BAM en De Zijl blijven winnen

Het wordt bijna een eentonig verhaal: opnieuw was er dubbele winst voor de beide waterpoloploegen uit Leiden. ZVL-BAM won in Ede met 9-14 van Polar Bears en De Zijl rekende thuis af met Amersfoort: 13-4.

ZVL-BAM heeft in de aanloop naar de bekerfinale van volgende week zondag tegen UZSC geen fout gemaakt in de competitie. De ploeg was met 9-14 te sterk voor Polar Bears in Ede.

Het begin was voor de thuisploeg zaterdagavond. Polar Bears pakte een 3-1 voorsprong, een teken voor de koploper om op te schakelen. Via Iefke van Belkum (3), Britt van Dam en Malissa van Rijn werd het initiatief teruggepakt: 3-6. Eind derde periode vond Polar Bears toch weer de aansluiting (9-9). Zoals vaker dit seizoen sloegen de Leidse vrouwen in de slotfase toe. Met vijf goals op rij werd het alsnog een ruime overwinning: 9-14.

Volgende week zondag kan ZVL-BAM voor de vijfde keer op rij de beker winnen. De finale tegen UZSC start om 14:00 uur in het Haagse Hofbad.

De mannen van De Zijl handhaafden zich keurig op de tweede plaats, in punten gelijk met GZC Donk. Laagvlieger Amersfoort was zaterdag in De Zijl een maatje te klein voor de ploeg van Niels Joor. Opvallend was de preiding van de doelpuntenmakers. Liefst acht man tekenden voor de dertien treffers, waarvan Tom Nederend er drie voor zijn rekening nam. Amersfoort bleef steken op vier.

Polar Bears – ZVL-BAM 9-14
Periodestanden: 3-5, 3-2, 3-4, 0-3
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 4, Marloes Cabout 3, Malissa van Rijn 3, Marianne de Groot 3 (foto), Britt van Dam.

De Zijl – Amersfoort 13-4
Periodestanden: 2-0, 4-1, 2-1, 5-2
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, Stan van Ruiten 2, Dino van Vendeloo 2, Jasper Haasnoot 2, Niek van Gent, Sebastiaan Goed, Daan Heiden en Menno Dalmijn.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.