Nieuwsbericht

Scylla vecht zich naar gelijkspel

De tafeltennissers van Scylla stonden dit weekeinde voor een lastige opgave. Om de kans op plaatsing voor de playoffs van de eredivisie te vergroten moest er gewonnen worden van concurrent Westa. Het werd in Wessem uiteindelijk een zwaarbevochten gelijkspel, zodat Scylla nog steeds aankijkt tegen de twee  punten achterstand op Westa.

Liu Qiang was aan Limburgse zijde de grote man. Zonder een game te verliezen hield hij in de openingspartij Olivier Altenburg (foto) eronder. In de vervolgpartij was het Thomas Bénit die de stand weer gelijk trok tegen de jeugdige Erik Agamyan. Na een verloren openingsgame  voerde Bénit de druk op, wat resulteerde in winst in de volgende drie games. Daarna leek de wedstrijd echter te kantelen in het nadeel van Scylla toen eerst Joey Boekkooi geen vat kreeg op het spel van Rino Alberts, en vervolgens Bénit kansloos bleek tegen Liu Qiang.

Met een 3-1 achterstand lieten de Leidenaars zich echter van hun beste kant zien. Altenburg knokte zich terug in de wedstrijd en wist een 2-0 achterstand in games alsnog om te zetten in winst. Boekkooi zette deze lijn voort in de slotwedstrijd tegen Agamyan. Met 11-8 in de beslissende vijfde game wist hij de bevrijdende 3-3 op het scorebord te krijgen.

Hoewel het team gekomen was voor meer bleek kopman Bénit uiteindelijk tevreden: ”We gingen natuurlijk voor winst, maar we hebben alles eruit gehaald en meer zat er niet in. Soms moet je dat accepteren. Geen goede uitslag om kans te maken op de playoffs, maar vandaag viel ons eigenlijk niks te verwijten.”  

Over twee weken is de volgende wedstrijd van Scylla thuis tegen DTK, de laatste mogelijkheid om de achterstand op Westa weg te poetsen.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.