Nieuwsbericht

Scylla vecht zich naar gelijkspel

De tafeltennissers van Scylla stonden dit weekeinde voor een lastige opgave. Om de kans op plaatsing voor de playoffs van de eredivisie te vergroten moest er gewonnen worden van concurrent Westa. Het werd in Wessem uiteindelijk een zwaarbevochten gelijkspel, zodat Scylla nog steeds aankijkt tegen de twee  punten achterstand op Westa.

Liu Qiang was aan Limburgse zijde de grote man. Zonder een game te verliezen hield hij in de openingspartij Olivier Altenburg (foto) eronder. In de vervolgpartij was het Thomas Bénit die de stand weer gelijk trok tegen de jeugdige Erik Agamyan. Na een verloren openingsgame  voerde Bénit de druk op, wat resulteerde in winst in de volgende drie games. Daarna leek de wedstrijd echter te kantelen in het nadeel van Scylla toen eerst Joey Boekkooi geen vat kreeg op het spel van Rino Alberts, en vervolgens Bénit kansloos bleek tegen Liu Qiang.

Met een 3-1 achterstand lieten de Leidenaars zich echter van hun beste kant zien. Altenburg knokte zich terug in de wedstrijd en wist een 2-0 achterstand in games alsnog om te zetten in winst. Boekkooi zette deze lijn voort in de slotwedstrijd tegen Agamyan. Met 11-8 in de beslissende vijfde game wist hij de bevrijdende 3-3 op het scorebord te krijgen.

Hoewel het team gekomen was voor meer bleek kopman Bénit uiteindelijk tevreden: ”We gingen natuurlijk voor winst, maar we hebben alles eruit gehaald en meer zat er niet in. Soms moet je dat accepteren. Geen goede uitslag om kans te maken op de playoffs, maar vandaag viel ons eigenlijk niks te verwijten.”  

Over twee weken is de volgende wedstrijd van Scylla thuis tegen DTK, de laatste mogelijkheid om de achterstand op Westa weg te poetsen.