Nieuwsbericht

ZVL-BAM wint boeiende topper

In een boeiende topper hebben de waterpolosters van ZVL-BAM hun voorsprong als ongeslagen koploper in de eredivisie verdubbeld. In De Zijl werd met 13-10 gewonnen van de nummer twee, het Utrechtse UZSC. Het gat tussen beide ploegen is nu zes punten en dat lijkt genoeg voor ZVL-BAM om de reguliere competitie als eerste en misschien wel zonder puntenverlies te beëindigen.

De eerste periode was voor de vrouwen uit de Domstad. Brigitte Sleeking opende wel de score namens de thuisploeg, maar twee treffers van Michelle Jansen zorgden voor een eerste tussenstand van 1-2.

In het tweede deel ging het beter met ZVL, dat vijf keer scoorde, waarvan drie keer uit een strafworp. Opvallend was dat die strafworpen door drie verschillende speelsters werden genomen: Marloes Cabout, Brigitte Sleeking en Marianne de Groot. De andere twee Leidse doelpunten kwamen op naam van Marloes Cabout (foto, topscorer met vier doelpunten) en Malissa van Rijn.

De ruststand van 6-3 was natuurlijk een lekkere buffer, maar gaf nog geen zekerheid. UJZSC knokte zich terug in de wedstrijd en scoorde in het derde kwart even vaak als ZVL-BAM: 4-4. Het verschil bleef daardoor in takt: 10-7 met nog acht minuten te gaan.

In het slotdeel werd het heel spannend, omdat Sonja Schröder en Liselotte Smits voor de aansluiting zorgden: 10-9. Maar ZVL-BAM heeft al vaker aangetoond sterk te kunnen finishen. Smits scoorde weliswaar nog voor UZSC, maar door treffers van Marloes Cabout, Malissa van Rijn en Iefke van Belkum was de winst voor ZVL-BAM.

ZVL-BAM – UZSC 13-10 (1-2, 5-1, 4-4 en 3-3).
Doelpunten ZVL-BAM: Marloes Cabout 4, Brigitte Sleeking 2, Iefke van Belkum 2, Malissa van Rijn 2, Marianne de Groot, Rozanne Voorvelt en Chrissie Thomlinson. Topscorer UZSC: Liselotte Smits 4

Na de topper van vrijdag in De Zijl was ZVL-BAM nog niet klaar dit weekeinde. Zaterdagmiddag werd er in het Vijf Meibad nog gespeeld tegen De Ham. Ook die wedstrijd leverde een overwinning op voor de Leidse koploper, die nog geen punt heeft verspeeld. ZVL-BAM klaarde de klus al in de eerste helft. Bij de rust was het namelijk al 7-2. De Ham bood in de tweede helft meer tegenstand, maar kwam niet meer in de buurt van ZVL-BAM, dat uiteindelijk won met 15-9.

ZVL-BAM – De Ham 15-9 (4-1, 3-1, 3-3, 5-4)
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 5, Marloes Cabout 4, Marianne de Groot 2, Britt van Dam 2, Iefke van Belkum en Roline Schuijt.

DE ZIJL

Niet alleen de vrouwen van ZVL-BAM hebben een uitstekend weekeinde achter de rug. De mannen van De Zijl wonnen zaterdag in Gouda met 6-8 van Widex GZC Donk. Het was een duel met als inzet de tweede plaats achter het Ravijn. De winst bracht de Leidenaars op gelijke hoogte met GZC Donk en op drie punten van de koploper, zodat er in het restant van de competitie nog volop spanning is. 19 maart is voor de mannen van coach Niels Joor een belangrijke dag. Dan namelijk staat de uitwedstrijd tegen Het Ravijn op het programma.

Een degelijke eerste helft werd gevolgd door een heel sterke derde periode. Pas bij de stand van 4-8, met nog drie minuten te spelen in de vierde periode, kwam GZC Donk weer tot scoren, maar de Leidse mannen gaven de voorsprong niet meer uit handen.

GZC Donk – De Zijl 6-8 (2-2, 2-1, 0-3, 2-2)
Doelpunten De Zijl: Daan Heiden 2, Tom Nederend 2, Daan Samsom, Tim van der Meer, Omar Qachach en Jasper Haasnoot.