Nieuwsbericht

LSG onderuit tegen 'Duitse' koploper

De Leidse meesterklasser LSG IntelliMagic ging in Groningen nipt onderuit tegen koploper Sissa: 5½-4½. Het Groningse team had daarvoor liefst zes Duitse (groot)meesters als gastspeler voor nodig, terwijl het toch barst van het talent.

,,Het was een bijzonder spannende wedstrijd met twee teams die volledig aan elkaar gewaagd waren. Opvallend was dat uitsluitend zwartspelers in niet minder dan zeven partijen tot winst kwamen”, aldus LSG’s teamleider Folkert-Jan Geertsma. ,,Naarmate de strijd vorderde, vervloog onze hoop op een matchpunt.”

Pas na drie speeluren kwamen de eerste resultaten binnen. Op het topbord speelde Jan-Willem de Jong remise en bracht topscorer Eelke Wiersma de Leidse ploeg op voorsprong door zijn openingsvoordeel te verzilveren.

Erg lang kon LSG niet van die voorsprong genieten, want de 21-jarige kandidaat grootmeester Arthur Pijpers ging in een scherpe partij onderuit tegen het 18-jarige Duitse talent grootmeester Matthias Bluebaum. Edwin van Haastert verzilverde vervolgens zijn goede voorbereiding en Martin Roobol ging kansloos onderuit tegen een andere Duitse grootmeester.

Speler/trainer grootmeester Predrag Nikolic (foto) nam het aan het vijfde bord op tegen Nederlands grootste jeugdtalent Jorden van Foreest. Het werd een zeldzame nederlaag. Vlak na de tijdcontrole verloor Nikolic een vol punt door onverwacht een dubbel toreneindspel te verliezen.

Met de nog spelende partijen was er hoop op een matchpunt, maar Jan Sprenger en Michiel Bosman konden hun betere stellingen niet in winst omzetten. Alleen Rudy van Wessel kwam nog tot winst. Geertsma: ,,Positief is dat Van Haastert nog altijd in de race is voor een grootmeesternorm. Ook Pijpers mag nog hopen, al is het voor hem door zijn nederlaag moeilijk geworden.”

BRON: LEIDSCH DAGBLAD

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.