Nieuwsbericht

Super Sunday voor Scylla

In de eredivisie tafeltennis deden zowel de mannen als de vrouwen van Scylla dit weekeinde goede zaken. De mannen wonnen in eigen huis met 4-2 van Hilversum. Kopman Thomas Bénit (foto) bleef net als een week eerder ongeslagen. Tegen Jelle Goossens ging het nog vrij gemakkelijk (3-0), maar in de wedstrijd tegen de passieve Nathan van der Lee moest Bénit alles uit de kast halen. In de vijfde en beslissende game wist hij op tijd door te drukken om uiteindelijk de winst met 11-9 veilig te stellen. Zijn goede voorbeeld werd gevolgd door teamgenoot Joey Boekkooi, die weer liet blijken het niveau goed aan te kunnen. In zijn partijen tegen Goossens en Gamal de Groot kwam Boekkooi nauwelijks in de problemen. Olivier Altenburg stak in een mindere vorm en speelde té wisselvallig om het zijn tegenstanders moeilijk te maken. Toch mocht Scylla de 4-2 koesteren. Concurrent Westa ging namelijk flink onderuit bij Enjoy & Deploy (6-0), zodat plaatsing voor de playoffs voor Scylla weer een reële mogelijkheid is. Om zich bij de beste vier van Nederland te voegen zal de positieve lijn de komende weken nog wel een vervolg moeten krijgen.

De vrouwen wonnen ondertussen op de tafel ernaast eenvoudig hun partijen. De 6-0 tegen US gaf nog maar eens aan hoe groot de verschillen in de vrouweneredivisie zijn. Zelfs zonder de afwezige Kim Vermaas – zij werd afgelopen week geopereerd aan haar pols– kwamen de vrouwen van Scylla niet in de problemen. Marlotte Staps en Marie Depuydt wonnen hun partijen vrij eenvoudig. Demelsa Basie had het iets moeilijker, maar zij tobde dan ook met een voetblessure. Toch weerhield de blessure haar er niet van om ook ongeslagen te blijven. Plaatsing voor de playoffs is daarmee voor de vrouwen van Scylla nog slechts een formaliteit.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.