Nieuwsbericht

Weer dubbele winst waterpoloërs

Opnieuw een uitstekend weekeinde voor de Leidse waterpoloploegen. De vrouwen van ZVL-BAM bleven zonder puntenverlies door ook de twaalfde wedstrijd te winnen. In Leiden werd met 13-9 gewonnen van De Zaan. Het gat met nummer twee, het Utrechtse UZSC, bleef daardoor drie punten. De mannen van De Zijl wonnen ook. In eigen bad werd het 17-9 tegen ZVVS. De ploeg van Niels Joor klom daardoor op naar de derde plek op de ranglijst.

ZVL-BAM had het tegen de nummer drie van de eredivisie moeilijker dan verwacht. Na 7-4 bij de rust kwam het team van ex-ZVL-keepster Anne Heinis, van wie officieel afscheid werd genomen door de Leidse club, terug tot 9-8. In het laatste kwam herstelde ZVL-BAM zich om te winnen met 13-9.

ZVL-BAM – De Zaan 13-9 (4-3, 3-1, 2-4 en 4-1).
Doelpunten ZVL-BAM: Van Belkum 4, Van Rijn 3, Cabout 3, Thomlinson 2 en Van Dam.

De Zijl speelde in de eerste helft niet goed tegen hekkensluiter ZVVS. De 5-3 bij de rust was bepaald niet overtuigend. Dat begrepen de speler ook en in het derde kwart werd korte metten gemaakt met de ploeg uit Schiedam. Met een kwart van 8-3 werd de wedsstrijd in het slot gegooid.

De Zijl – ZVVS 17-9 (3-2, 2-1, 8-3 en 4-3).
Doelpunten De Zijl: Nederend 3, Versluis 3, Goed 2, Samsom 2, Van Vendeloo 2, Quachach, Heiden, Dalmijn, Haasnoot en Van der Meer.

Op de archieffoto: Malissa van Rijn, die drie keer scoorde voor ZVL-BAM

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.