Nieuwsbericht

Scylla-mannen winnen ook slotduel

De mannen van Scyllawaren al zeker van handhaving in de eredivisie, maar toch waren ze gebrand op een overwinning in hun laatste wedstrijd van het seizoen. Met een 2-4 uitoverwinning op Pecos sloot de Leidse ploeg het seizoen uitstekend af en werd eerste in de Eredivisie B.

Tegenstander Pecos trad in Oegstgeest aan met invaller Job van der Wiel. Toch bleek dit geen verzwakking toen Van der Wiel verrassend in een vijfsetter van Scylla kopman Thomas Bénit wist te winnen. Ook tegen Benjamin Xu was Van der Wiel dicht bij een stunt. Maar uiteindelijk was het toch Xu die aan het langste eind trok. Het tweede punt voor Pecos werd door Stellan Smid gescoord tegen Olivier Altenburg. De rest van de wedstrijden was voor Scylla, waar Xu net als vorige week ongeslagen bleef. Met de overwinning sluit Scylla een seizoen af waarin het als team gegroeid is en heeft laten zien ze klaar zijn voor een nieuw seizoen op het hoogste niveau.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.