Nieuwsbericht

Tegenvaller voor DIOK

DIOK heeft in Castricum geen vervolg kunnen geven aan de twee overwinningen uit de laatste twee wedstrijden. Zowel het eigen spel als het resultaat viel tegen voor DIOK. Tegen de nummer zes van de ranglijst kwam DIOK er niet aan te pas en verloor het de wedstrijd met 28-3. Omdat ook hun directe concurrenten verloren, blijft DIOK voorlopig steken op plek vier van de ranglijst.

DIOK begon nog wel goed aan de wedstrijd met een rake penalty van Leon Koenen, maar zag Castricum vrijwel meteen daarna een geconverteerde try scoren. Bij DIOK leek daarna werkelijk niets te lukken, terwijl het in de tussentijd lijdzaam moest toezien hoe Castricum in de slotfase van de eerste helft nog wel twee try’s kon bijschrijven; ruststand: 17-3.  Het Leidse spel had duidelijk te lijden onder het gemist van enkele vaste basisspelers door blessures. Ook in de tweede helft was DIOK over de hele linie niet agressief genoeg en werden er te veel een op een tackles gemist. Castricum kon profiteren en scoorde in de tweede helft nog twee penalty’s en een try. Eindstand: 28-3.

De komende drie weken ligt de competitie stil i.v.m. interlandrugby, en dus kan DIOK zich in alle rust voorbereiden op de tweede helft van de kampioenspoule. Nu alle teams een keer tegen elkaar gespeeld hebben, is het kaf inmiddels van het koren gescheiden. Het moet wel heel gek lopen wil de finale om het landskampioenschap niet gaan tussen de huidige nrs. 1 en 2: Hilversum en de Dukes. Plek 3 lijkt voor DIOK nu het hoogst haalbare, maar de onderlinge verschillen tussen nr. 3 en nr. 6 zijn erg klein, dus of dat een realistische doelstelling is zal nog moeten blijken.

Op de foto van Els Barnas: Nick Gordijn in actie namens DIOK tegen Castricum.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.