Nieuwsbericht

ZZ naar halve finale beker

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich in Soest volgens verwachting geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. In een sfeervolle ambiance werd eerstedivisionist Red Stars met 44-101 teruggewezen. In de halve finale stuit Zorg en Zekerheid Leiden op Landstede Zwolle.

Vooraf maakte Terence Robinson, die in het eerste kampioensjaar van Zorg en Zekerheid Leiden (2011) nog voor de Leidse ploeg uitkwam, zich geen illusies. Natuurlijk had hij nog wel gedroomd dat hij weergaloos zou spelen, maar de realiteit is gewoon het verschil tussen twee keer trainen per dag en twee keer trainen per week. “Onze hoop was om nog enige tijd mee te kunnen spelen met Zorg en Zekerheid Leiden. Maar dit is sowieso fantastisch”, aldus de 25-jarige spelmaker van de club uit Soest.

Red Stars, dat dit jaar het vijftigjarig bestaan viert, had er veel werk van gemaakt. Via een partytent konden mensen de sporthal Beukendal betreden, er waren parkeerwachters neergezet om te zorgen dat alle auto’s een plekje konden vinden, er was muziek, de Leidse speaker Martin Hooymans was uitgenodigd om te speakeren en er was een jong team cheerleaders. Speciale tribunes waren gehuurd om alle supporters een plaats te bieden in de oude hal, die overigens een exacte kopie is van de Vijf Meihal.

Axel Gouw, de coach van Red Stars, zag het met genoegen aan. “We willen er een leuke wedstrijd van maken. Dit is alleen maar goed voor de promotie van het basketbal in Soest. Dat we niet gaan winnen, mag duidelijk zijn”, stelde Gouw voor de wedstrijd.

Daar had hij wel gelijk in. ZZ Leiden deed wat het moest doen en dat was naast gewoon ruim winnen ook het publiek een beetje vermaken, want er komt tenslotte niet elke dag een eredivisieploeg naar Soest.

Na het eerste kwart was het al 13-33 en de Leidse ploeg hield het daarna bij mooie dubbele cijfers: 23-55, 31-77 om te finishen op 44-101. Coach Eddy Casteels gaf zijn hele ploeg speeltijd. Kasper Averink speelde veel, omdat nog steeds de zieke Rogier Jansen ontbrak. Ook voor bakspelers als Siem Willems en Adeola Morren waren er aardig wat minuten.

Leiden neemt het in de halve finale op tegen Landstede Zwolle. De Leidse ploeg opent de serie met een thuiswedstrijd op 24 februari. De return staat gepland voor 8 maart. Beide ploegen ontmoeten elkaar overigens ook aanstaande donderdag in Zwolle. Bij winst pakt Leiden op onderling resultaat de koppositie in de DBL.

Red Stars – ZZ Leiden 44-101 (13-33, 10-22, 8-22 en 13-24).
Scores Leiden: Van der List 27, De Jong 16 (8 rebounds), Simmons 12, Koenis 12, Averink 9, Willems 8, Kherrazi 7 (8 rebounds, 9 assists), Wright 6 (5 assists) en Morren 4. Topscorers Red Stars: Robinson 10 en Zwarteveen 9.

Op de foto van Richard Koolen een dunk van Worthy de Jong.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.