Nieuwsbericht

Vermaas belangrijk voor Scylla

Dinsdag wordt ze geopereerd aan haar pols. Het is een operatie die een einde moet maken aan een lange periode waarin tafeltennisster Kim Vermaas (foto) slechts op halve kracht kon trainen en spelen. Dit weekend bleek maar weer eens hoe belangrijk Vermaas is voor haar team. In de thuiswedstrijd tegen de nummer drie van de eredivisie VTV/Silvery Dragon was zij het die de punten binnenhaalde voor Scylla. Haar teamgenoten Marlotte Staps en Marie Depuydt konden haar onvoldoende steunen, hoewel vooral  Staps in haar partij tegen Vera van Boheemen meer verdiend had. Bij de stand 12-13, in de beslissende vijfde game, werd een kantbal door de scheidsrechters niet gezien, maar wel door tegenstandster Van Boheemen. Die leek heel even  de sportieve plicht op te kunnen brengen toen ze terecht aangaf dat het punt voor Staps was. Toen de scheidsrechters niet snel genoeg reageerden slikte ze dit echter vliegensvlug weer in. Zich beroepend op de regel “de scheidsrechter beslist”, stak ze zo de winst in haar zak. Het was het enige vlekje in een verder sportieve wedstrijd waarbij VTV uiteindelijk toch de sterkere bleek met 2-4.

De mannen van Scylla reisden dit weekend af naar het Groningse Middelstum. Tegen de hekkensluiter van de eredivisie Klimaatgroep Stars werd het 3-3, een uitslag waarmee beide partijen uiteindelijk konden leven. Grote man aan de kant van de Groningers was Colin Rengers zijn beide partijen wist te winnen. Gelukkig voor de Leidenaren bleef  kopman Thomas Bénit eveneens ongeslagen na eenvoudige winst op Arnoud Meijer en een zwaarbevochten overwinning op Henk Jan Wils. Dezelfde Wils bleek geen partij voor de sterk spelende Olivier Altenburg die daarmee zorgde voor het derde punt voor Scylla. Joey Boekkooi kwam dit weekend niet tot winst.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.