Nieuwsbericht

ZVL-BAM weer in bekerfinale

De waterpolosters van ZVL-BAM gaan op jacht naar de vijfde nationale beker in successie. Zonder al te veel moeite werd via een dubbele overwinning op ZPB uit Barendrecht (9-16 en 17-9) de finale bereikt. Die is op 6 maart in Den Haag en de tegenstander daarin in het Utrechtse UZSC, dat geen probleem had met ENC Arnhem: 4-15 en 18-2).

ZVL-BAM heerst in het vrouwenwaterpolo, mede omdat bij een paar topclubs de internationals niet spelen. Zij bereiden zich met Oranje voor op het grote doel: een medaille bij de Olympische Spelen van Rio. De Leidse club heeft op dit moment geen internationals, maar wél een prima ploeg, die niet alleen jaagt op de beker, die al sinds 2012 in de Leidse prijzenkast staat, maar ook de titel wil pakken. In 2014 schreef de ploeg ook al de dubbel op haar naam.

De finale was eigenlijk al binnen na de wedstrijd van vrijdagavond in Barendrecht. Thuisploeg ZPB kon alleen in de eerste helft bijblijven (6-7), maar had na de rust geen antwoord meer op het Leidse geweld. ZVL vertrok met een 9-16 overwinning en dat maakte de return van zaterdag eigenlijk overbodig. Maar de ploeg is gretig en wil week-in-week-uit laten zien wie de beste van Nederland is.

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd schoot ZVL-BAM nu als een raket uit de startblokken. Onder andere vier goals van Iefke van Belkum (vrijdag ook al goed voor zes treffers) in het eerste kwart werd het 7-1. ZPB gaf daarna behoorlijk partij met onder andere twee kwarten van 3-3, maar het gat was geslagen en samen met het resultaat van vrijdag veel te groot voor de ploeg uit Barendrecht.

ZPB-ZVL BAM 9-16 (3-3, 3-4, 1-4, 2-5).
Scores ZVL: Van Belkum 6, Van Rijn 4, Van Dam 2, Sleeking, Cabout, De Groot en Schuijt.

ZVL BAM-ZPB 17-9 (7-1, 3-3, 4-2, 3-3).
Scores ZVL: Van Belkum 5, Sleeking 3, Schuijt 3, Van Rijn 2, De Groot 2, Cabout en Van Dam.