Nieuwsbericht

Dubbele winst waterpoloërs

De beide Leidse waterpoloteams hebben een eenvoudig weekeinde achter de rug. ZVL BAM won in Nijverdal met 8-18 van Het Ravijn, een ploeg die tot voor kort een geduchte concurrent was als het ging om de prijzen. De mannen van De Zijl boekten een nog grotere overwinning. Uit tegen Het Y werd het liefst 4-20.

Bij ZVL BAM was Iefke van Belkum (foto) weer een ouderwets op schot. De routinier maakte vijf doelpunten, eentje meer dan Brigitte Sleeking. De Leidse ploeg heerste vanaf de start. Bij de rust was het 3-7 en ook in de tweede helft kwam de ploeg van Tim van der Meer niet meer in de problemen. Via 2-4 en 3-7 kwam de eindstand van 8-18 op het scorebord.

De Leidse doelpunten kwamen van Iefke van Belkum 5, Brigitte Sleeking 4, Marloes Cabout 3, Malissa van Rijn 3, Britt van Dam, Marianne de Groot en Rozanne Voorvelt.

De mannen van De Zijl vierden de terugkeer van Bart Turn met een dikke zege bij Het Y. Turk miste de eerste helft van de competitie na een zwaar motorongeval. Zondag was hij er wer bij en scoorde direct maar vier doelpunten, waarmee hij topscorer werd namens de ploeg van Niels Joor, die het Amsterdamse klusje probleemloos klaarde: 4-20.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.