Nieuwsbericht

Dubbele winst waterpoloërs

De beide Leidse waterpoloteams hebben een eenvoudig weekeinde achter de rug. ZVL BAM won in Nijverdal met 8-18 van Het Ravijn, een ploeg die tot voor kort een geduchte concurrent was als het ging om de prijzen. De mannen van De Zijl boekten een nog grotere overwinning. Uit tegen Het Y werd het liefst 4-20.

Bij ZVL BAM was Iefke van Belkum (foto) weer een ouderwets op schot. De routinier maakte vijf doelpunten, eentje meer dan Brigitte Sleeking. De Leidse ploeg heerste vanaf de start. Bij de rust was het 3-7 en ook in de tweede helft kwam de ploeg van Tim van der Meer niet meer in de problemen. Via 2-4 en 3-7 kwam de eindstand van 8-18 op het scorebord.

De Leidse doelpunten kwamen van Iefke van Belkum 5, Brigitte Sleeking 4, Marloes Cabout 3, Malissa van Rijn 3, Britt van Dam, Marianne de Groot en Rozanne Voorvelt.

De mannen van De Zijl vierden de terugkeer van Bart Turn met een dikke zege bij Het Y. Turk miste de eerste helft van de competitie na een zwaar motorongeval. Zondag was hij er wer bij en scoorde direct maar vier doelpunten, waarmee hij topscorer werd namens de ploeg van Niels Joor, die het Amsterdamse klusje probleemloos klaarde: 4-20.