Nieuwsbericht

V rouwen Scylla naderen playoffs

Zowel de vrouwen als de mannen van Scylla strijden in de eredivisie tafeltennis voor deelname aan de playoffs. Om zich bij de beste vier te scharen moeten er echter nog wel wat gebeuren. De vrouwen van Scylla gaven dit weekend het goede voorbeeld door met 5-1 van Anytime Fitness Westa te winnen. Marlotte Staps en Kim Vermaas hadden weinig moeite met hun tegenstanders, bij wie Kelly van Zon de eer redde door van Marie Depuydt te winnen. Door de nederlaag van  concurrent TTV Lybrae Heerlen (5-1 tegen SKF) verstevigde Scylla de positie op de ranglijst. Met 11 punten voorsprong op de concurrentie en nog maar vier wedstrijden te gaan lijkt plaatsing dichtbij.

Voor de mannen van Scylla raken de playoffs langzaam uit zicht. Zij verloren in Hattem  met 5-1 van van Wijnen/Smash ‘70. Het enige punt voor de Leidenaars kwam van het bat van Joey Boekkooi, sinds de winterstop vaste kracht in het eerste team. Hij won zijn partij tegen Gerben Last. Toch had er voor de Leidse ploeg meer in gezeten. Vooral Olivier Altenburg was twee keer dicht bij een overwinning. Tegen zowel Martijn de Vries als Gerben Last kwam het op een vijfde beslissende game aan, die in beide gevallen naar de tegenstander ging. Thomas Bénit bleef ver verwijderd van zijn topvorm en moest tweemaal het onderspit delven.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.