Nieuwsbericht

DIOK vecht zich naar zege

DIOK was er zaterdag op gebrand om voor eigen publiek een goed resultaat neer te zetten tegen nr. 3 ’t Gooi, nadat het eerder twee kansloze nederlagen in uitwedstrijden tegen de nr. 1 en nr. 2 van de ranglijst moest verwerken. DIOK slaagde in deze opzet, al kostte het wel wat moeite. In een aantrekkelijke wedstrijd die bol stond van de spanning, strijd en passie, was de Leidse ploeg met 24-17 te sterk voor ’t Gooi. DIOK ging met een nipte 10-12 voorsprong de rust in, kwam daarna even op achterstand, maar vocht zich knap terug naar de overwinning. Een zwaarbevochten, maar niet minder terecht resultaat dat vertrouwen geeft voor het vervolg van de competitie.

De bezoekers uit Naarden konden na 7 minuten als eerste van beide teams scoren vanuit een rake penalty, maar vijf minuten later sloeg DIOK al weer terug. Aanvoerder Ross Bennie Coulson verzilverde een kans vanuit een line-out diep in de Gooische 22m. Freek de Romijn schoot de conversie binnen: 7-3. DIOK bleef het betere van het spel houden en wist dankzij een paar diep geplaatste kicks van fly-half Riaan Smal steeds veel terreinwinst te boeken. Ondanks het veldoverwicht duurde het even voordat DIOK weer een scoringskans kreeg, totdat Tom Altink vanuit een leep uitgevoerde line-out wist te scoren: 12-3. Een comfortabele stand met nog 3 minuten tot de rust, maar ’t Gooi zette nog één keer flink aan. DIOK forceerde een paar penalty’s en zag ’t Gooi tot diep in haar eigen 22m oprukken. DIOK had een serie overtredingen nodig om de lijn dicht te houden, maar na een veel te hoge tackel op enkele meters voor de palen vond de scheids het welletjes geweest: penalty try. Met de eenvoudige conversie erbij stond het zo ineens 12-10. Een mentaal tikje op slag van rust, al was er nog wel een Leidse voorsprong.

Een kwartier na rust zag DIOK die voorsprong ineens omslaan in een 12-17 achterstand toen ’t Gooi uit een line-out een try wist te scoren. DIOK herpakte zich gelukkig en weer was het de uitstekend spelende Tom Altink die vanuit een line-out een try kon drukken. Freek de Romijn moest daarop met geel voor 10 minuten naar de kant, waardoor Leon Koenen de eer had om de moeilijke conversie te nemen vanaf een plek niet ver van de zijlijn. Hij hield zijn hoofd koel en schoot DIOK op een 19-17 voorsprong. Het team kreeg hier duidelijk een boost van en vocht met 14 man voor alles wat het waard was om haar voorsprong nog verder uit te breiden. Toen DIOK weer op volle sterkte was kreeg het loon na werken met misschien wel de mooiste try van de middag. Durk Burgy maakte een break in het midfield, waarna het spel snel naar de buitenkant werd verplaatst, waar wing Karel Goense klaar stond om de try bij de hoekvlag binnen te lopen: 24-17. Dat was meteen de laatste score van de middag en zo stapte DIOK eindelijk weer eens als overwinnaar van het veld. De ontlading na het laatste fluitsignaal was groot bij DIOK, want deze overwinning had het team na de onrustige periode van de afgelopen weken hard nodig.

Volgende week gaat DIOK op bezoek bij het Haagse HRC, dat dit weekend met 10-108 nog een dik pak op de broek kreeg van Hilversum. Winst op HRC is echter verre van vanzelfsprekend weet DIOK nog van de vorige ontmoeting met HRC dit seizoen, toen het geheel onnodig een paar simpele try’s en daarmee de wedstrijd weg gaf (12-31). Dit keer zal DIOK beter voor de dag moeten komen, wil het de punten uit Den Haag meenemen naar Leiden.

Op de archieffoto van Els Barnas een spelmoment uit een eerdere wedsrtrijd tussen DIOK en 't Gooi.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.