Nieuwsbericht

DIOK onderuit tegen koploper

Omdat de velden in Leiden onbespeelbaar waren na de vele regen van de afgelopen dagen, speelde DIOK dit weekend niet thuis, maar uit tegen Hilversum. Het werd een leuke wedstrijd waarin DIOK met 52-12 zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstander. Een iets kleinere uitslag dan tijdens de vorige ontmoeting tussen beide teams, maar toch, het verschil tussen de top en de subtop van Nederland blijkt voorlopig groter dan DIOK lief is.

Voor rust kon DIOK het tempo van Hilversum overigens nog aardig bijbenen en kon het de schade redelijk beperkt houden. Het lukte Hilversum in de eerste twintig minuten slechts tweemaal om te scoren: 14-0.

Na rust was het weer Hilversum dat als eerste kon scoren, maar daarna kon DIOK eindelijk iets terug doen via een try van derde rijer Tom Altink. DIOK zag Hilversum daarna weer verder uitlopen, maar via een try van Nick Gordijn en rake conversie van Freek de Romijn kwam DIOK met nog een kwartier te spelen op 33-12. In het restant van de tweede helft kon Hilversum nog een aantal fouten aan DIOK-kant afstraffen, waardoor de eindstand op 52-12 kwam. Toch nog een grote uitslag, hoewel het daar bij rust niet naar uit had gezien. Het moge duidelijk zijn dat Hilversum momenteel met kop en schouders boven de rest uit steekt.

Volgende week ontvangt DIOK een tegenstander van meer gelijkwaardig kaliber als de heren van RC ’t Gooi uit Naarden op bezoek komen. In de eerste fase van de competitie werd het in een draak van een wedstrijd 6-12 voor ’t Gooi, dus tegen dat team heeft DIOK nog wat recht te zetten.

Op de foto van Els Barnas: Robin Moenen probeert een Hilversumse aanval onschadelijk te maken.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.